Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

P1070826.JPG

Hétágra süt a nap, ami jó hír az árvíz sújtotta területeken, viszont a hirtelen jött hőségben még nehezebb a gátakon dolgozók dolga. A szombat délután 2 órás adatok szerint Budapesten a Duna vízszintje meghaladta a 2006-ban mért eddigi legmagasabb értéket (860 cm), és már 861 cm. Folyamatosan változik, hol van szükség segítségre, ezért mindenképpen érdemes indulás előtt informálódni, mert sokszor egymásnak ellentmondó hírek jelennek meg. Sok helyen regisztráció is szükséges, enélkül nem engedik dolgozni a segíteni érkezőket.

Az Index és a Blog.hu közösen elindították az S.O.S blogot, ahol friss információk, kérések olvashatók. A Facebookon az Árvíz 2013 Összefogás oldalon követhetők az események.

A hétvégén többfelé - főleg a Dunántúlon - várható zápor, zivatar, akár jégeső is. A hajnali 5°C-ban nem lesz melegünk, és napközben sem várható 20°C-nál több.

IMG_1358.JPG

- Az elvirágzott rózsákat vágjuk le, nehogy levéltetvek vagy lisztharmat támadja meg. Ráadásul így még bujább virágzásra ösztönözzük a növényt. Ha mégis megtörtént a baj, a levéltetveket erős vízsugárral vagy káliszappanos lemosással (10 l vízhez 1 evőkanál káliszappan) távolíthatjuk el. A másik lehetőség, hogy levendulát ültetünk a rózsa mellé, az elvileg elűzi a tetveket. Ha mégse, legalább szép.

A szerencse csírája

"Mint lyukas zsákból a lencse, úgy hulljon rád a szerencse" - szól az újévi jókívánság. Nos, most, hogy már harmadik napja eszem a lencsét a szebb jövő reményében, két dolog motoszkál a fejemben:

  1. 1. Nálunk évek óta nem elég nagy a lyuk a zsákon.
  2. 2. Ha szembetalálkoznék egy lencsebokorral, simán elmennék mellette, mert azt se tudom, hogy néz ki. Így:

folsav hüvelyesek lencse lisztharmat peronoszpóra r:konyhakert vitaminok

Októberi tökölős

A tavasz után az ősz a kedvenc évszakom főleg a színek és az illatok miatt. Ez utóbbiak közé tartozik a sült gesztenye és a sütőtök illata, mert nagymamám mindkettőt gyakran készítette. Igaz, gyerekkoromból csak a márványosan fehér héjú, lapított gömbölyű sütőtök hatalmas szeleteire emlékszem, de manapság már többféle közül válogathatunk.

P1050057.JPGNagydobosi óriástök

A gyümölcsfák védelmét szolgáló eljárások közül az egyik legfontosabb a tél végi, kora tavaszi lemosó permetezés. Ha elvégezzük ezt a műveletet, fáradozásunk később megtérül, hiszen több és jobb minőségű termést hoznak a gyümölcsfák.

Hirdetés

Közösség

Szeretjük

Kapanyel.png
szineslogo.png

Szakértőink

Kérdésekkel, problémákkal fordulhattok közvetlenül szakértőinkhez:
Bálint Károly Czauner Péter
kertépítő kertészmérnök
Vagy észrevételeiteket, kérdéseiteket megoszthatjátok velünk is:

Hirdetés

Utolsó kommentek

Könyvajánló

Feedek