Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

A már hosszabb ideje tartó fagymentes időben pezsdül a természet is. Aki időben eldugdosta a gyepen a korai hagymásokat, vagy a régieket a földben hagyta, már megtapasztalhatta: előbújtak. Ez azt is jelzi, hogy a téli pihenőt tartó lombhullatók is megkezdik a szezont.

A gyümölcsök között a tél végi versenyfutásban a leggyorsabbak közé a mandula és a kajszi tartozik. Néhányukon már egy-két kósza virág is megjelent.

040402_új barackfa.JPGEgész évben figyelni kell a kajszifákat, különösen a virágokat

Megint sűrű napok elé nézünk, már ami a jobbnál jobb programokat illeti. Sok helyen már ma, pénteken kezdődnek az érdekességek, úgyhogy összeszedtünk egy csokorral, nehogy valaki lemaradjon valamiről.

kutatok_ejszakaja_600.jpg

Ma délután kezdődik országszerte a Kutatók Éjszakája, melynek központi programhelyszíne Budapesten a Dürer Rendezvényház, ahol ma este 6-tól 1500 citromból (350 kg) felépítik a Guinness-rekorder citromerőművet.

A hétvégére szép napos, meleg időt mondanak, utána pedig jön az eső, úgyhogy érdemes most egy kis időt a szabadban, pl.a kertben tölteni.

szőlő2.jpgFotó: Höltzl Éva

- Folytatódik a gyümölcsszüret: szilva, szőlő, körte, alma. Az alma akkor elég érett, ha egy csavarással elválik a szárától. A lepotyogott gyümölcsöt is szedjük össze, így megelőzhetjük a betegségek (pl. monília) terjedését.

Vakáció a kertben

Pénteken véget ért a tanév, a gyerekeknek elkezdődött a várva-várt nyári szünet, a szülők pedig törhetik a fejüket, mivel kössék le 2,5 (óvodában 1) hónapig a lurkókat. Persze rengeteg tábor közül válogathatunk, ha a pénztárcánk engedi, de az is lehet, hogy valaki - ahogy az én kisebbikem is - nem hajlandó táborba menni. A legszerencsésebbeknél ott vannak a nagyszülők nagy kerttel, sok energiával, a szerencséseknek legalább van saját kertjük, ahol kis rafinériával elég sok elfoglaltságot biztosíthatnak kisebb és nagyobb gyerekeknek is.

Children-Gardening.jpg

Miután az utóbbi időben mediterrán viszonyok uralkodnak, azt mondanám, üljünk le a pálma-, citrom- vagy narancsfánk alá, kortyolgassunk jeges italokat, esetleg meleg teát.

Hirdetés

Közösség

Szeretjük

Kapanyel.png
szineslogo.png

Szakértőink

Kérdésekkel, problémákkal fordulhattok közvetlenül szakértőinkhez:
Bálint Károly Czauner Péter
kertépítő kertészmérnök
Vagy észrevételeiteket, kérdéseiteket megoszthatjátok velünk is:

Hirdetés

Utolsó kommentek

Könyvajánló

Feedek