Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Kankalin, videó

Régi népélet naptára

A "Régi népélet naptára" szerint, ha Zsuzsanna napján megszólal a pacsirta, akkor közel a tavasz.

Kankalin

A kankalin latin neve a "primus" szóból származik, azt jelenti, első, ebből arra következtethetünk, hogy korán nyílik. A nemzetség mintegy háromszáz fajának többsége kora tavasszal virágzik, a hóolvadás után az elsők között bontják szirmaikat.

Búzacsíra

 

A B1-, B2-, B6-, E-vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag búzacsíra kiváló étrendkiegészítő (2-3 evőkanál naponta) a hosszú téli hónapok után.
 

Csíráztatott búza (bab, lencse, csicseriborsó)
Egy marék búzát többször váltott vízben jól megmosok, minden pelyvának le kell menni róla. Ezután tésztaszűrőbe teszem, és jól átmosom.
Műanyag vagy kerámia csíráztató tálba (vagy akár tálcára) teszem és világos helyre, pl. ablak közelébe helyezem. Közvetlen napsütés ne érje!
A további teendő, hogy reggel és este újból átmosom.
A búza 4 nap alatt kicsírázik, a lencse 3 nap alatt, a babfélék 5 nap alatt.
Ezek után, ha nem használom el mindet, lezárt dobozban hűtőszekrénybe teszem, de akkor is naponta át kell mosni, nehogy megpenészedjen.

1. nap2. nap
3. nap4. nap
 
5. nap

 

Tavaszi munkák a kertben

Februárban minden kerttulajdonos szembesül a kérdéssel: mi maradjon, és mit kell eltávolítani a kertből? Sokszor érzelmi okokból, máskor csak a szakmai hozzáértés hiánya miatt évekig meghagyunk olyan növényeket, amelyek elfoglalják a helyet az új növények és kialakítások elől. Tél végén, kora tavasszal, amint kilép az ember a kertbe, rengeteg tennivalóval találja magát szembe.

Hirdetés

Közösség

Szeretjük

Kapanyel.png
szineslogo.png

Szakértőink

Kérdésekkel, problémákkal fordulhattok közvetlenül szakértőinkhez:
Bálint Károly Czauner Péter
kertépítő kertészmérnök
Vagy észrevételeiteket, kérdéseiteket megoszthatjátok velünk is:

Hirdetés

Utolsó kommentek

Könyvajánló

Feedek