Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Nem tisztünk meg- vagy elítélni a Valentin-nap létjogosultságát, de az biztos, hogy - amint már egy korábbi posztunkban írtuk - Szent Bálintot anno a jó szándék vezette, amikor összeadta a szerelmeseket. Arról szegény nem tehet, hogy kivégzésének napja a konzumvilág fontos eseményévé vált, és a szerelmeseknek sem kell szégyenkezniük, ha megtartják ezen ünnepet. Az nagyobb baj, ha egy évben csak egyszer, február 14-én…

Az enyhe tél hatásaként előbb indult és indul a növények vegetációja. A kártevők nagymértékű elszaporodása okozhat problémát kertjeinkben. A fent leírtak alapján a következő munkákat ajánlott elvégezni minél hamarabb.

Metszések

A lombhullató növényeket bátran metszhetjük, kivéve a szőlőt és az őszibarackot. A biztonság kedvéért a rügyek felett hagyjunk hosszabb ágrészt, mert lehetnek még erősebb fagyok. A sebeket feltétlenül kezeljük! Az örökzöldek vágásával még várjunk!

Ismét felvirradt a sokakat megosztó ünnepnap, amit mi a családban nem tartottunk soha. Ahogy a "kötelező" nőnapot sem, inkább a szorgos hétköznapokban próbálunk figyelni egymásra. Viszont az évek múlásával egyre megengedőbb lettem, mert végül is szeretni, szeretve lenni és ünnepelni jó. Ennek ellenére döbbenettel vegyített csodálkozással figyelem, ahogy a 18 évesem lázas készülődéssel várja február 14-ét, nem feltétlenül azért, mert az öccse Bálint...

560d9f8bbd8ba463ba0fd286e5823a31.jpg

A "Kell-e nekünk Valentin?"- témakört egyszer már körbejártam itt, most ebbe nem is szeretnék újra belemenni. Amennyiben tényként kezeljük, hogy minden alkalmat meg kell ragadni az ünneplésre, együttlétre, meglepetésekre, akkor viszont adjuk meg a módját!

Mit ültessünk ősszel?

Az ősz hagyományosan a szabadgyökerű és földlabdás fák és cserjék fő ültetési szezonja, a konténeres növények viszont szinte bármikor telepíthetők. Igaz, ez utóbbiaknál előfordulhat, hogy otthon derül ki, a gyökerek már teljesen átszőtték az edényt, és az ilyen növényeknek bizony nagyon hosszú időre lehet szükségük, mire a földbe ültetve megerednek.

japánkert.jpg

Augusztusban a kertek többsége "elcsúnyul". A beteg, száradó növények, sárgás gyomos fű, a minimális számú virágzó növény igencsak lehangoló látványt nyújtanak. Ráadásul az idei rendkívüli száraz, meleg időjárás még kritikusabbá tette a kertek állapotát. A rosszul kezelt füvek a nem megfelelő locsolás, mélyvágás, elmaradt szellőztetés miatt siralmas állapotba kerültek.

gyep.JPGIlyen gyepet ezen a nyáron nem sok helyen látunk

Hirdetés

Közösség

Szeretjük

Kapanyel.png
szineslogo.png

Szakértőink

Kérdésekkel, problémákkal fordulhattok közvetlenül szakértőinkhez:
Bálint Károly Czauner Péter
kertépítő kertészmérnök
Vagy észrevételeiteket, kérdéseiteket megoszthatjátok velünk is:

Hirdetés

Utolsó kommentek

Könyvajánló

Feedek