Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

A nyár vége és az ősz számít a gyepgondozás legfontosabb időszakának. Ilyenkor lehet a gyephibákat javítani, közben el lehet végezni a felújítási munkákat. A forró nyár után nem szabad elspórolni ezt a munkát.

Bár még tél sem volt, ettől függetlenül ahhoz, hogy az előbb-utóbb csak megérkező fagyok elmúltával rövidebb életű haszon- vagy dísznövényeket palántázni lehessen, január közepétől már kellene vetni a magokat.

okamniancegallyhochet.jpgCsak akkor érdemes a magvetéshez fogni, ha már minden kellék otthon van

Evolúciós vakond

Nem szeretném elkiabálni, de már sorban a harmadik vakondmentes tavaszt indítom saját kertemben. Korábban nagy, de fair csatákat vívtunk. Tisztességesen küzdöttem, míg a vakondok tették dolgukat, lakmároztak és túrtak. Sok mindent kipróbáltam, de rájöttem, hogy aprólékosan kimunkált terv szerinti bosszantással lehet kellemetlenkedni nekik, s aki elég ügyes, célba ér, mert megunják és tovább állnak az amúgy védett állatok.

Volt idő, amikor dicsőség volt a hasznos emlős gyilkolászása

A vakond és a gyermekláncfű számít a gyepes területeken fő kertészbosszantónak. A vakond ellen sok mindent nem lehet tenni, biztos védelmet a vakondháló jelent, de a gyermekláncfű távol tartása nem reménytelen.

A vakond védett, hasznos és ravasz állat, ezért csak űzni szabad, vagy ha sikerül csapdába ejteni, akkor szabadon kell engedni. A kertben azonban hasznos tevékenységének melléktermékei miatt kellemetlen, és sok bosszúságot okozó vendég.

Hirdetés

Közösség

Szeretjük

Kapanyel.png
szineslogo.png

Szakértőink

Kérdésekkel, problémákkal fordulhattok közvetlenül szakértőinkhez:
Bálint Károly Czauner Péter
kertépítő kertészmérnök
Vagy észrevételeiteket, kérdéseiteket megoszthatjátok velünk is:

Hirdetés

Utolsó kommentek

Könyvajánló

Feedek