Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Mostanában több társasház kertjében is kellett gyepbajokkal foglalkoznom. A hozzáértő szemével is érdekes látni a szomszédok telekrészei közötti különbséget, holott a környezet nagyjából azonos. A gondok többsége a hibás telepítési időtől, hiányos vagy helytelen tápanyag-utánpótlásból, a fűnyíró rossz beállításából, a nem oda való fűmagkeverék kiválasztásából, öntözési pontatlanságból adódik. No és persze a tujasövények, talajsavanyító fenyők, felszaporodott gyomok okoznak gyakorta gondot.

Kwizda_Fejlec_új.jpg

A tavasz beköszöntével újraéled a természet, kivirágoznak a fák, zöldbe öltözik a táj, és egy kicsit mosolygósabbak leszünk mi magunk is. A természet újraéledése viszont magával hozza, hogy nem csak a kerti növények, hanem a gyomok is újra megjelennek, és kezdődhet egy újabb éves harc a járdaszélen, a fal tövében vagy a kerítések mellett kibújó pitypanggal, csalánnal, tarackkal és társaikkal.

Szepzoldre_PR_Glialka_Star_check-1.jpg

Szerencsére mára sokféle gyomirtó áll rendelkezésünkre, közöttük számos totális hatású szer, amelyek a növények zöld részein (levélen, száron) át felszívódva pár nap alatt kiiktatják a hívatlan vendégeinket az udvarról, árokpartról.

Végre itt a tavasz, sőt, az időjárást tekintve lassan a nyár is! A sok eső, hó után a felragyogó nap párába burkolja a reggeleket. A növények is feléledtek, a gyökerek felől egyre intenzívebb a nedvek áramlása a rügyek felé, míg már annyira megduzzadnak, hogy az apró hajtások szétfeszítik a téli kabátot.

P1070488.JPG

Az állatok is hálásak a melengető napsugarakért - a nélkülözéssel teli, lassú álomban töltött tél után egyre fürgébben látnak neki az ösztön diktálta tavaszi feladatoknak.

Csupán az emberi lény az, akinél nem történik semmi különleges. Ugyanakkor csörög reggel az ébresztőóra, mint télen, ugyanolyan ütemben végezzük a napi teendőinket, a munkaidő és az iskola ugyanakkor kezdődik, szinte csak az öltözködés terén vannak feltűnőbb változások.

A vakond és a gyermekláncfű számít a gyepes területeken fő kertészbosszantónak. A vakond ellen sok mindent nem lehet tenni, biztos védelmet a vakondháló jelent, de a gyermekláncfű távol tartása nem reménytelen.

Tavaszi saláta

Ezt a receptet találtam a Konyhaklubon. Szerintem érdemes kipróbálni, finom, nagyon egészséges. Tél végén pont erre van szükségünk.

Hirdetés

Közösség

Szeretjük

Kapanyel.png
szineslogo.png

Szakértőink

Kérdésekkel, problémákkal fordulhattok közvetlenül szakértőinkhez:
Bálint Károly Czauner Péter
kertépítő kertészmérnök
Vagy észrevételeiteket, kérdéseiteket megoszthatjátok velünk is:

Hirdetés

Utolsó kommentek

Könyvajánló

Feedek