Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Az idei szezon jót tett a japán keserűfűnek (Fallopia japonica), persze nincs olyan kontinentális nyári időjárás, ami ártalmára lenne. Míg az akác mint özönnövény politikai téma lett a közelmúltban, addig az ártéri japán keserűfű viszonylag csendben, de megállíthatatlanul terjed. Az impozáns növény rettenetes szomszéd. Emberek közelében, városok szélén, elhanyagolt parkokban szokott megjelenni ez az évelő lágyszárú.

Bár a Földművelésügyi Minisztérium Állami Földekért Felelős Államtitkárságának egy szeptemberi sajtóhírében azt olvashattuk, hogy Kishantoson "a 2013 októberében megkötött haszonbérleti szerződések értelmében az első gazdasági évben biogazdálkodtak a pályázat nyertesei", az új "bérlők" előbb műtrágyával, majd később gyomirtóval kezelték a 21 éve kemikáliák nélkül működő, kiváló minőségű földeket.

Fotó: Somogyi-Tóth Péter

Kwizda_Fejlec_új.jpg

A tavasz beköszöntével újraéled a természet, kivirágoznak a fák, zöldbe öltözik a táj, és egy kicsit mosolygósabbak leszünk mi magunk is. A természet újraéledése viszont magával hozza, hogy nem csak a kerti növények, hanem a gyomok is újra megjelennek, és kezdődhet egy újabb éves harc a járdaszélen, a fal tövében vagy a kerítések mellett kibújó pitypanggal, csalánnal, tarackkal és társaikkal.

Szepzoldre_PR_Glialka_Star_check-1.jpg

Szerencsére mára sokféle gyomirtó áll rendelkezésünkre, közöttük számos totális hatású szer, amelyek a növények zöld részein (levélen, száron) át felszívódva pár nap alatt kiiktatják a hívatlan vendégeinket az udvarról, árokpartról.

Hirdetés

Közösség

Szeretjük

Kapanyel.png
szineslogo.png

Szakértőink

Kérdésekkel, problémákkal fordulhattok közvetlenül szakértőinkhez:
Bálint Károly Czauner Péter
kertépítő kertészmérnök
Vagy észrevételeiteket, kérdéseiteket megoszthatjátok velünk is:

Hirdetés

Utolsó kommentek

Könyvajánló

Feedek