Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Mostanában igencsak felgyorsultak a kerti teendők: egyszerre kell a gyepet szellőztetni, fákat metszeni, ültetni és a növényárudákat járni magért, növényvédő szerért. Akár a legkisebb helyen is érdemes zöldségek termesztésével próbálkozni, ehhez próbálunk sorozatunkkal kedvet teremteni. Vannak közöttük olyan impozánsak, amelyek megállják helyüket a díszkertekben is. Ilyen - hogy csak néhányat említsünk - az articsóka (Cynara scolymus), a cikória (Cychorium intybus var. foliosum), a mángold (Beta vulgaris ssp. esculenta var. cicla), az okra (Abelmoschus esculentus), a rebarbara (Rheum rhabarbarum) vagy a szivacstök (Luffa acutangul).

Ősz a balkonon

Most, hogy egyre hidegebb napok jönnek, balkonládáink egynyári növényei nagyon a végüket járják. Nálam még teljes pompában virít ugyan a begónia és a díszcsalán, de a petúnia egyébként szép virágai már csak a megnyúlt szárak tetején csücsülnek. Sebaj, a remélhetőleg hosszú őszre is sok lehetőséget kínál a növényválaszték, hogy ne maradjon kopár a balkon vagy a terasz.

www.pinterest.com.jpg

Kertek versenye

Most kivételesen nem a Kapanyélen, hanem a Dekor & Mentha blogon, de miért ne pályázhatnátok ott is?! Bárki megmutathatja a zöld térben kialakított kedvenc pihenősarkát, virágágyását, fűszerkertjét vagy kerti dekorációit.

kertverseny-plakát1-2.png

Közösségi kertek. Balkonkertészet. Divatosan csengő, sokak számárá mégis ismeretlen kifejezések. Mi is rejtőzik pontosan e fogalmak mögött? Ennek jár utána a mai FitoFriday.

525605_192410040894735_265360703_n.jpg

Homo sapiens botanicus

Az ember, mióta embernek hívja magát, tudatosan használja fel a növényeket saját szükségleteinek kielégítésére. Életének megannyi területét befolyásolta a mezőgazdaság kialakulása: a triviális élelmezésen kívül fejleszthette gyógyító képességét, ruházkodását, élvezeti cikkeket készíthetett. Korai elődeink napjainak természetes részét képezte a föld művelése, a termény betakarítása, tartósítása, az étel elkészítése.

A mostani "mégnemtavasz-márnemtél" átmeneti időszaka remek alkalom a tervezésre és az ötletgyűjtésre. A kerttulajdonosok már rajzolgatják a veteményest, a virágágyásokat, és gyönyörködnek az első hóvirágokban. Talán el is vetettek néhány fagytűrő zöldségfélét, esetleg az ablakpárkányon már ott sorakoznak a paprika- és paradicsommagokat rejtő tejfölösdobozok.

Szegény városi zöldkedvelő pedig vagy álmodozik, vagy megpróbálja kihozni a legtöbbet a rendelkezésre álló minimális helyből. Ehhez nyújthat segítséget Michael Hilgers új balkonládája, mely tavasszal kerül a piacra.

balconismo_ambiente.jpg

Hirdetés

Közösség

Szeretjük

Kapanyel.png
szineslogo.png

Szakértőink

Kérdésekkel, problémákkal fordulhattok közvetlenül szakértőinkhez:
Bálint Károly Czauner Péter
kertépítő kertészmérnök
Vagy észrevételeiteket, kérdéseiteket megoszthatjátok velünk is:

Hirdetés

Utolsó kommentek

Könyvajánló

Feedek