A mostani "mégnemtavasz-márnemtél" átmeneti időszaka remek alkalom a tervezésre és az ötletgyűjtésre. A kerttulajdonosok már rajzolgatják a veteményest, a virágágyásokat, és gyönyörködnek az első hóvirágokban. Talán el is vetettek néhány fagytűrő zöldségfélét, esetleg az ablakpárkányon már ott sorakoznak a paprika- és paradicsommagokat rejtő tejfölösdobozok.

Szegény városi zöldkedvelő pedig vagy álmodozik, vagy megpróbálja kihozni a legtöbbet a rendelkezésre álló minimális helyből. Ehhez nyújthat segítséget Michael Hilgers új balkonládája, mely tavasszal kerül a piacra.

 balconismo_ambiente.jpg

A balconismo 80 cm hosszú, 10 l virágföld fér bele, kialakításának köszönhetően bármilyen (szögletes, kerek) 10 cm-nél nem vastagabb korlátra felakasztható. Az elfoglalt vagy feledékeny balkonkertészeknek jó hír, hogy a beépített öntözőrendszer tartályába 4 l víz fér, így nem gond, ha elfeledkezünk a locsolásról.  

balconismo_farben.jpg

A német dizájner másik nagy ötlete ez a multifunkciós asztalka, mellyel azokra is gondolt, akiknek tényleg csak egy pici erkélyük van, de szeretnének minél több időt ott tölteni. A Balkonzept a virágládát ötvözi egy kis asztallal, melyet sokféleképpen kihasználhatunk. Növénybarátok beültethetik a ládát, az asztalkán pedig enni, dolgozni egyaránt lehet.

rephorm balkonzept_office.jpg

A virágládát föld helyett jéggel is fel lehet tölteni, és máris megvan a hangulat egy jó kis pezsgőzéshez.

rephorm-balkonzept_grey.jpgNagyon el tudnék képzelni egy ilyet a gangon, bár nem olcsó, és egyelőre Magyarországra nem szállítanak a webáruházból, de azért álmodozni lehet. Ki tudja, lehet, hogy a Gardenexpo vagy valamelyik más kertészeti kiállításon mégiscsak szembejön...

Forrás és további balkongyönyörűségek itt és itt.