Aki szereti a telet, idén nem panaszkodhatott, fagyoskodhatott, szánkózhatott, hógolyózhatott, sőt, még a Balatont is átcsúszhatta. A kertész is örülhet, mert azért annyira nem volt hideg, hogy kárt tegyen a gyümölcsösben, viszont remélhetőleg gyérítette a kártevőket. Bár ez utóbbiak közül inkább csak a gombákat és a pockokat, a legtöbb rovar ennél sokkal keményebb mínuszokat is gond nélkül átvészel…

tél tavasz hétvége program orchidea szerelem
Fotó: Gál Zoltán

Akinek viszont ennyi már elég volt a jóból, és nagyon várja a tavaszt, szombaton Bükkaranyoson eltemetheti a telet. A már hagyományosnak mondható Télűzést a gyerekek farsangi jelmezes felvonulása indítja, a felnőttek pálinkaivó versenyen feledhetik a téli depressziót, este pedig a telet jelképező szalmabáb tűzre vetésével – legalábbis Bükkaranyoson – kezdetét veszi a tavasz. További részletek itt.

 

A szürke napokat már nehezen viselő orchideakedvelőknek szombaton a fővárosi Füvészkertben a helyük. A botanikus kertben virágzó orchideákban gyönyörködhetnek, akit pedig mélyebben is érdekelnek ezek a csodás növények, 11 és 15 órakor szakvezetésen vehetnek részt és kérdéseket tehetnek fel a gyűjtemény vezetőjének. További részletek itt.

tél tavasz hétvége program orchidea szerelem 

A közelgő Valentin-nap alkalmából már a hétvégén lesznek „szerelmes” programok. Noszvajon konkrétan Szerelemhétvégét tartanak, ahol a párok jegygyűrű-kovácsolás, mézeskalácsszív-festés, közös kiflisütés és némi szerelmi bájital elfogyasztása után megnézhetik, milyen egy egynapos esküvő a De la Motte kastélyban. További részletek itt.

tél tavasz hétvége program orchidea szerelem

A fővárosban járó szerelmeseket pedig az Állatkert várja: aki február 11-14. között a bejáratnál csókot vagy puszit vált kedvesével, egy belépőjegy áráért viheti be párját is. Igazán megéri, nem?

tél tavasz hétvége program orchidea szerelem

Szép hétvégét!

Képek forrásához katt a fotóra.

Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg ismerőseiddel és csatlakozz a Kapanyél Facebook-közösségéhez!