Ha valakinek (nekem) még nem sorakoznak az ablakpárkányon katonás rendben a paradicsompalánták, ne csüggedjen, nem késett le semmiről. Az alábbi módszer már többször szembejött a világhálón, de idén koktélparadicsommal ki is próbálom, lesz, ami lesz. Pl. ilyen...

paradicsom palánta magvetés gangkert

Nem kell hozzá más, mint egy-két szimpatikus paradicsom, amelyekből szívesen látnánk többet is a nyár folyamán, egy nagyobb cserép és virág- vagy kerti föld.paradicsom palánta magvetés gangkert

 

A paradicsomot kb. 0,5 cm-es szeletekre felkarikázzuk. A cserepet félig megtöltjük földdel, a paradicsomszeleteket elrendezzük a tetején. Erre már csak egy vékony réteg földet terítünk, majd megöntözzük úgy, hogy jó nedves legyen, de ne álljon a vízben.

paradicsom palánta magvetés gangkert

Ha minden jól megy, egy-két hét múlva már ki is bújnak a kis paradicsommagoncok. Amikor szépen megerősödtek, kettesével szétültetjük őket nagyobb cserepekbe, konténerbe, vagy mehetnek rögtön az ágyásba is.

paradicsom palánta magvetés gangkert

Gangkertészeknek mindenképpen érdemes kipróbálni, mert nem foglal sok helyet, és kevesebb palántánk is lesz, mint ha egy tasak vetőmaggal próbálkoznánk.

Ha valakinek sikerült, ne habozzon fotókkal is bizonyítani. Én is így teszek majd.

Forrás

Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg ismerőseiddel és csatlakozz a Kapanyél Facebook-közösségéhez!