Az időjárás-előrejelzés szerint borús idő, viharos szél várható a hétvégén, ehhez képest nálunk (Pest) hétágra süt a nap, igaz, egy kis szél is lengedez.

téli virág.jpg

A kertben még nem nagyon találunk tennivalót, a kamrában esetleg. Tegnapi posztunkban már volt róla szó, hogy a mostani időszak kiváló alkalom a kerti szerszámok ellenőrzésére. Főleg, ha csak kutyafuttában raktuk el őket a kerti szezon végén.

A bátrabbak kirándulásra is adhatják a fejüket. A Bakonyban a hétvégén szervezett túrákon lehet részt venni, rövidebb-hosszabb távok közül is lehet válogatni. Részletek itt. Ha mégis mogorvábbra fordulna az idő, Bakonybélben remek időtöltést nyújt a Csillagda. Az égbolt szerelmesei akár az egész napot eltölthetik ott.

A csapadék és szél elől elmenekülhetünk Tapolcára a Tavasbarlangba, ahol kb. 20 °C-ban csónakázhatunk szombaton 10-16, vasárnap 13 óráig.

Aki az ország másik végében szeretne sétálni, érdemes felkeresnie a Szarvasi Arborétumot. Bár szeles időben csak saját felelősségre látogatható, mert a faállomány nagy része elég koros, viszont bevihetjük a kutyánkat. Érdemes megfontolni!

Aki szereti a természetfotókat, és még nem látta, Budapesten a Természettudományi Múzeumban a hétvégén még megtekinthető Az év természetfotósa 2012 kiállítás, mely vasárnap 17 órakor zár.

Szép hétvégét!