A botanikus kertekben az a nagyszerű, hogy minden évszakban mutatnak valami szépet. Amit esetleg egy saját kertben nem tudunk megoldani – már csak a hely szűke vagy a talaj adottságai okán is -, mindazt megkapjuk látványban az arborétumokban, bárhol is legyenek a világban.

 

Mai posztunkban a tengerentúlra látogatunk: a Dallas Arborétum minden évszakban különleges fesztiválokkal várja a látogatókat. Pedig már csak az is elég lenne, hogy a könnyed sétára vagy egy kis piknikre vágyók kellemes órákat tölthetnek mintegy 150 000 őszi virág – krizantém, kúpvirág, begónia, százszorszép, körömvirág – társaságában.

De nem elégszenek meg ennyivel: minden évben nagy várakozás előzi meg az „Ősz az arborétumban” című programot is, amelynek fő attrakciója a Tökfalu (Pumpkin Village).

A „falut” idén is egy lelkes kertészcsapat építette fel több mint 75 000 különféle tök felhasználásával. A látvány önmagáért beszél, úgyhogy jöjjenek a képek.

Aki éppen arrafelé jár, november 25-ig láthatja ezt a különlegességet. Az őszi fesztivál a látványon kívül különböző programokkal is szórakoztatja a látogatókat: van pl. tökfestés, teadélután, horgászat, élő koncertek. További részletek itt.

Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg ismerőseiddel és csatlakozz a Kapanyél Facebook-közösségéhez!