érett dió.JPG

Mára még gyönyörű napsütéses időt jósolnak, érdemes kihasználni akár kertészkedéssel, akár szabadidős programokkal, melyekből ezen a hétvégén is akad bőven.

- Az egynyári virágok már nagyrészt elvirágoztak, vagy csak napjaik vannak hátra, úgyhogy ideje kiszedni őket az ágyásokból, ládákból, és a komposzthoz adni. Helyükre ültethetünk erikát (csarab), fűféléket, díszkáposztát.

- Ha szeptemberben nem tettük, ideje kiszórni a félérett komposztot és trágyát azokra  a helyekre, ahol jövőre tápanyagdús talajt szeretnénk.

- Takarítsuk be a kínai kelt, cukkinit, sárgarépát, endíviát, a káposztaféléket és az édesköményt.

- Folytatódik az alma, körte, dió és a későn érő málna szürete.

 Ami pedig a programokat illeti:

Az Erdők Hete alkalmából szombaton Szolnokon a Bagolyvár Vadasparkban „Vadasparki állatságok, mulatságok”. Állatjelmezbe bújóknak vagy az erdő kincseiből állatot készítőknek a belépés ingyenes.

Vasárnap Családi túra a győri Püspökerdőbe. Indulás: 10.00 órakor a Széchenyi Egyetem melletti "Lapos Tanszék" bejáratától.

Ugyancsak vasárnap erdészek társaságában lehet túrázni a Szalajka-völgyben. Az útvonal közel 5 órás, de sok érdekességgel kecsegtet. A túra 11-kor indul Szilvásváradról (Fatelep megálló). Mindhárom rendezvényről további részletek itt.

A Vácrátóti Arborétumban a vasárnap az őszi terméseké: kiállítás látható a botanikus kert terméseiből, kéregfelismerő tudásteszten próbálhatják ki magukat az érdeklődők, a Rendszertani gyűjteményben pedig tök- és gyógynövény- bemutató lesz.

Budapesten egész hétvégén Gingko Napok a Füvészkertben érdekes előadásokkal, szakvezetéssel, ginkgovásárral.

Újlipótvárosban szombat-vasárnap a gyerekeknek fizetőeszköz a vadgesztenye! A Pozsonyi úti Briósban minden 10 év alatti gyerek 30 gesztenyéért vehet egy brióst. Megnézzük, van-e még gesztenye a Margitszigeten?!

Szép hétvégét!