Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

A botanikus kertekben az a nagyszerű, hogy minden évszakban mutatnak valami szépet. Amit esetleg egy saját kertben nem tudunk megoldani - már csak a hely szűke vagy a talaj adottságai okán is -, mindazt megkapjuk látványban az arborétumokban, bárhol is legyenek a világban.

A Budapesti Corvinus Egyetem Budai Arborétumában 2015. április 24-26-ig immár 28. alkalommal kerül megrendezésre hazánk legszínesebb tavaszi, kertészeti és gasztronómiai szakkiállítása és vására, a Corvinus Díszkert . Az évről évre visszatérő népszerű programokon és látnivalókon kívül az idei évben is számos újdonsággal és meglepetéssel várnak mindenkit.

Corvinus Díszkert 2014

logo_1.png

A nagy sikerű Corvinus Díszkert Kertészeti és Gasztronómiai Szakkiállítás és Vásár 2014-ben 27. alkalommal nyitja meg kapuit a Budapesti Corvinus Egyetem Budai Arborétumában.

Az április 25-27. között megrendezésre kerülő kiállítás és vásár három napján idén is gyönyörű környezetben szerezhetjük be az egynyári és évelő virágokat, fűszernövényeket, cserjéket. Péntekre ugyan sok esőt jósolnak, de aki aznap látogat el a kiállításra, előadásokon, bemutatókon mindent megtudhat a faápolásról.

FUV_6295_1.jpg

A hétvégére viszont már kisüt a nap, így nem csak a fedett helyeken látogatható bonszáj, kaktusz, orchidea és bromélia kiállításokat lehet megnézni, de naponta többször szakvezetéssel egybekötött sétát tehetünk az arborétum területén. Idén is több érdekes előadás lesz kertészeti témában, pl. a biokertről és a permakultúráról, valamint növényápolási szaktanácsokat is kaphatnak az érdeklődők.

A kertészeti termékek mellett borászok, pálinka- és sörfőzdék képviselői, sajtkészítők, mézek és egyéb finomságok előállítói is ott lesznek. El lehet majd lesni a sajt- és a csokoládékészítés csínját-bínját, vasárnap pedig a sör- és pálinkafőzés rejtelmeibe nyerhetünk betekintést.

A belépőjeggyel naponta többször ki-be lehet mászkálni, a kiállítás péntektől vasárnapig 9.00-19.00 óráig látogatható. További tudnivalók és a 3 nap részletes programja itt.

Aki pedig 2 kérdésre helyesen válaszol, páros belépőjegyet nyerhet a kiállításra!

1. Hányadik alkalommal rendezik meg 2014-ben a Corvinus Díszkert kiállítást?

2. Hol lesz a kiállítás?

A válaszokat 2014. április 24. csütörtök 12.00 óráig (délig) várjuk a kapanyelinfo@gmail.com címre. A helyes válaszokat beküldők között 5 páros belépőt sorsolunk ki.

Sok sikert, a kiállításon pedig jó szórakozást!

Az orgonák pompás, illatos tavaszi növények. Általában az érettségi ballagásra bontanak virágot, a legtöbb helyen ingyenes tömegvirágként a vonulási útvonal és az osztálytermek díszeként illatoznak a szimpla vagy dupla fajták. Az idén azonban másról kell gondoskodni a teremdíszítőknek, ami nagy baj, ugyanis sok bokrot egyedül a virágtolvajok metszenek.

orgona.jpg

Régi adósságot törlesztettünk a hétvégén, és majdnem idén is lecsúsztunk a lényegről. Sok éve készültünk már, hogy meglátogatjuk az Alcsúti Arborétum hóvirágait, de a korábbi években vagy esett az eső, vagy pl. tavaly hirtelen visszajött a tél, így mindig elmaradt. Pedig nagyon megér egy kirándulást! Már az odavezető etyeki út is egy csoda a 170 éves platánsorral, az arborétumban pedig kora tavasszal egyik ámulatból a másikba esik a látogató.

Hirdetés

Közösség

Szeretjük

Kapanyel.png
szineslogo.png

Szakértőink

Kérdésekkel, problémákkal fordulhattok közvetlenül szakértőinkhez:
Bálint Károly Czauner Péter
kertépítő kertészmérnök
Vagy észrevételeiteket, kérdéseiteket megoszthatjátok velünk is:

Hirdetés

Utolsó kommentek

Könyvajánló

Feedek