Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Zúzmarás front előtt

A helyes kerti fagyvédelemmel az ügyes kertész lépéselőnnyel indulhat tavasszal, azonban nem árt résen lenni, mert könnyen egértanyává válhat egy-egy növényt védő kupac. Ilyenkor nem a fagy pusztít, hanem a pocok rág. De vigyázni kell, mert pihenő sün is lapulhat a halom alatt.

Most már tényleg érkezik a téli hideg. A kertekben az elengedhetetlen, még hátralévő fagyvédelmi munkákat nem lehet tovább halogatni. Aki szeretné, hogy tavasszal újraéledjenek kényesebb növényei, annak földdel, szalmával, egészséges falevéllel takarni kell ezeket.

Egész hétvégére gyönyörű időt jósolnak, úgyhogy érdemes kihasználni a vénasszonyok nyarát. A kertben ilyenkor még bőven akad tennivaló, valószínűleg most is talál magának, aki keres.

Komposztálni jó!

Magyarországon fejenként átlagosan évi 430 kg-ot is meghaladó mennyiségű hulladékot termelünk. Ennek akár 45 %-a is állhat biohulladékból (településenként ez a szám 40-70 % között mozog), amit főleg a kertekben levágott fű, levelek, ágak, gyümölcsök, növényi hulladék, faforgács, konyhai hulladék tesz ki. A hulladék elégetése vagy illegális helyeken való lerakása veszélyes és törvénybe ütköző. Jobb, ha inkább hasznunkra fordítjuk a nyersanyagokat, és nem költünk mesterségesen előállított műtrágyára. Most induló sorozatunk ebben próbál segíteni.

cikk1_kép1.jpg

Hirdetés

Közösség

Szeretjük

Kapanyel.png
szineslogo.png

Szakértőink

Kérdésekkel, problémákkal fordulhattok közvetlenül szakértőinkhez:
Bálint Károly Czauner Péter
kertépítő kertészmérnök
Vagy észrevételeiteket, kérdéseiteket megoszthatjátok velünk is:

Hirdetés

Utolsó kommentek

Könyvajánló

Feedek