Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Nyár, kert, gyerek(ek)

Azt gondolhatnánk, könnyű annak, akinek kertje van, vagy legalább a nagyszülők laknak kertes házban, és el is vállalják az unoká(ka)t a nyári szünetre. Akkor megúszhatjuk a drága táborokat, ráadásul a csemete a jó levegőn tölti a vakációt. Pedig nem olyan egyértelmű dolog ez, mert ha nem tesszük vonzóvá a kinti tartózkodást, akkor a legtöbb gyerek a tévé vagy a számítógép előtt tölt el 2,5 hónapot, akár városban, akár falun, kertes házban vagy lakásban él. Lehet, legyen ez másképp!

Egy ilyen fészeknek egy gyerek se tud ellenállni

Összeszedtünk néhány ötletet, amelyeket könnyen megvalósíthatunk a gyerekekkel együtt is, sőt nagyobbak akár egyedül is összerakhatják a "játékokat".

Sokfelé jártam már az országban és a világban, de mindig újabb és újabb helyekre bukkanok, ahová feltétlenül érdemes lenne eljutni. Legutóbb Monet kertje került fel a bakancslistámra, most pedig itt egy újabb gyöngyszem, amit semmiképpen nem szabadna kihagyni.

Ahogy hidegszik az idő, egyre inkább csak a meleg szobából pillantgatunk ki a kertre és a kis tavunkra. Ha jól felkészítettük a télre, nem kell aggódnunk, hogy milyen állapotban köszönti majd a tavaszt.

Madáritató

madáritató_forrással.jpg

A madaraknak télen is szükségük van az itatóra, ezért télen se feledkezzünk meg róla! Ha befagy, törjük fel és távolítsuk el a nagyja jeget (óvatosan a baltával, fólia van a jég alatt!), öntsünk egy-egy fazék forró vizet az itatóba. A maradék jég hamar lehűti, nem kell attól félni, hogy a madarak megégetik magukat, viszont néhány órára fagymentes itatót biztosítunk nekik.

Ne feledkezzünk meg a madáretetőről sem! Nagyon fontos: ha elkezdtük etetni a madarakat, és odaszoktak a kertbe, hóolvadásig - általában március elejéig - folytassuk az etetést!

Hirdetés

Közösség

Szeretjük

Kapanyel.png
szineslogo.png

Szakértőink

Kérdésekkel, problémákkal fordulhattok közvetlenül szakértőinkhez:
Bálint Károly Czauner Péter
kertépítő kertészmérnök
Vagy észrevételeiteket, kérdéseiteket megoszthatjátok velünk is:

Hirdetés

Utolsó kommentek

Könyvajánló

Feedek