Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Haszontalan cseresznye

Lehet, hogy megköveznek, de szerintem egyetlen cseresznyefánk kertünk legkevésbé hasznosítható gyümölcsét adja. Annyit sejtek róla, hogy valamelyik Germersdorfi, de azt nem, hogy pontosan melyik. Fő előnye az árnyék és az, hogy az érés idején kisgyerekes városi barátaink porontyait rövid időre leköti a cseresznyefalás. Az idén a sárga lapok jelzéseinek köszönhetően bőséges termését sikerült kukactalanul megtartani, igaz most magyarázkodnom kell, hogy mitől maradt bio.

Egyetlen nagyobbacska levendulabokor elég, hogy a családi molyfészkeket saját irtószerrel felszámolhassuk. Ráadásul a gyógyító hatásáról is híres levendula nagyon kellemes társ a kertben, balkonon.

Ha van a növényeknek lelke, akkor a rózsáké a legbonyolultabb. Ki kell őket ismerni, és ha a gazda és a növény között teljes az összhang, az utcán járó megáll megcsodálni a kerti gyönyörűséget.

Trágya+meleg+napfürdő+víz=virágözön

A rendkívül kényes, ám gyönyörű rózsa hamar áthatolhatatlan, tüskés bokorrá válik, ha nem ápolják állandóan. Az automata öntözőberendezések, a jól és gyorsan nyírható gyepek, színpompás sövények, az évelő és egynyári virágfoltok korszakában sok kertből ezért is tűnt el. Holott a közelmúltig alig volt olyan zöld felület, ahol ne pompázott - vagy éppen sínylődött - volna néhány tő, mutatva gazdája hozzáértését, mert a rózsa szépen tartásához többre van szükség az átlagos növényápolási ismereteknél.

Májusi özönvíz

Idén is bebizonyosodik, igaz a mondás, hogy a májusi eső aranyat ér. Persze az is biztos, hogy a szabadföldi szamócások nem örülnek, de mi vásárlók sem, mert ezen a héten az eső áztatta ágyások termése biztosan elrothad. A hiány pedig megint áremelést hoz, pedig éppen zuhanni kezdett az eper ára.

eperkosár.jpg

A szobanövények átültetésének is vannak szabályai: a figyelmes kertészek már tapasztalatból tudják, melyik mikor szereti, ha friss földet kap. Szerencsére a zöld kedvencek eléggé toleránsak, nem pusztulnak bele, ha nem ősszel, hanem tavasszal kapnak új földet. Az átültetés, különösen a nagyobb növényeké, férfimunka. A megfelelő talajválasztásnál is fontosabb, hogy nem szabad nagy piszkot csinálni.

barclay-butera-relaxing-room.jpgHa a pálma kinövi a lakást, új helyet kell keresni, vagy marad a csonkítás és az átültetés

Hirdetés

Közösség

Szeretjük

Kapanyel.png
szineslogo.png

Szakértőink

Kérdésekkel, problémákkal fordulhattok közvetlenül szakértőinkhez:
Bálint Károly Czauner Péter
kertépítő kertészmérnök
Vagy észrevételeiteket, kérdéseiteket megoszthatjátok velünk is:

Hirdetés

Utolsó kommentek

Könyvajánló

Feedek