Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Legyünk kicsit japánok!

Ilyentájt nagyon jó dolog japánnak lenni, főleg Japánban. Az utóbbi években már március végétől virágzik az ország jelképének számító cseresznyefa, a sakura. Ez a tavasz ünnepe, egyben ott az év kezdete is, így érthető, hogy nagyszabású ünnepségek kapcsolódnak hozzá.

Virágpompás hétvége

A mostani szeszélyes időjárás miatt elég nehéz előre tervezni; hol hideg van, hol szél, hol eső, vagy mindez együtt. Ezért a hétvégére kinti és benti programot is ajánlunk.

A benti a 15. Európai Orchidea Kongresszus és Kiállítás, melyet 1969 óta 3 évenként rendeznek meg. A beadott pályázatok közül az idei rendezés jogát a Magyar Orchidea Társaság nyerte el. Már tegnap megkezdődött a program a SYMA Rendezvénycsarnokban, de még senki nem maradt le semmiről, mert vasárnap estig látogatható a kiállítás.
Ma minden két órában kisorsolnak egy cserepes orchideát, úgyhogy, bár péntek 13-a van, valakiknek mindenképpen szerencsés napja lesz. Részletes program itt.

A kültéri program a Sakura Ünnep a Füvészkertben. A sakura szó a cseresznyefát és annak virágát jelenti, amely Japán nem hivatalos nemzeti virága. Évszázadok óta ünnepelik, amikor tavasszal virágba borul a több tucat fajta cseresznyefa. A virágzás időszaka a hanami, melynek jelentése virágnézés, de általában csak a cseresznyére értik.
Ilyenkor az emberek kivonulnak a cseresznyefák közé, piknikeznek, gyönyörködnek a látványban.

Idén Tokióban és Budapesten is egy időben borultak virágba a cseresznyefák. A múlt hétvégén ugyan nagyon hideg volt, de most, ha az eső el nem mossa, szinte ugyanazt élhetjük át a Füvészkertben, mint a japánok hazájukban. Részletes program itt. 

Kedvcsinálónak pedig még néhány fotó tavalyról.

 

Szép hétvégét!

Gyermekek a facsúcson

A hobbikertészek többsége számára a növényvédelem és a metszés jelenti az igaz kihívást. Pedig egyik sem ördöngösség, megtanulható. A bonyolultabb ügynek a metszés számít. A pontos és hatékony metszéshez ismerni kell a növény külső és a belső igényeit, tulajdonságait: aki hibázik, súlyos árat fizethet.

Régi népélet naptára

Mostantól a "Régi népélet naptára" hétfőnként jelentkezik, itt találhatjátok az egész hétre vonatkozó hiedelmeket, szokásokat.

Hirdetés

Közösség

Szeretjük

Kapanyel.png
szineslogo.png

Szakértőink

Kérdésekkel, problémákkal fordulhattok közvetlenül szakértőinkhez:
Bálint Károly Czauner Péter
kertépítő kertészmérnök
Vagy észrevételeiteket, kérdéseiteket megoszthatjátok velünk is:

Hirdetés

Utolsó kommentek

Könyvajánló

Feedek