Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

A Bidens ferulifolia nem véletlenül kapta a magyar keresztségben a balkon aranya nevet, mert ez mindent elárul róla. A Közép- és Észak-Amerikából származó növény a napos erkélyek, virágágyak hálás lakója. Viszonylag igénytelen, ha jól érzi magát, májustól a fagyokig ontja aranysárga, csillag alakú, illatos virágait.

DSC_0892.JPG

(x) A hóvirág, a medvehagyma, a virágzó aranyfa és a pacsirta éneke mellett a tavasz legbiztosabb jele minden évben a Gardenexpo. Március 21-23. között a Budapest Sportaréna megtelik a tavasz illatával, a legfrissebb kerti trendekkel, ötletekkel. Ráadásul idén az Orchidea Ünneppel is bővül a kiállítás.

A márciusi tél, a rekordokat hozó áradás után már csak a nyári viharok következnek. Érdemes ezekre felkészülni, mert már az is kész csoda, hogy a száz kilométeres szelek és özönvízszerű esőzés után a teraszon, kertben dísznövényeink életben maradnak. Sokan virágjaikat, levelüket, hajtásaikat veszítik és kopasz virgácsként meredeznek. Némi segítséggel azonban rövidebb, hosszabb idő múlva újra életre kapnak.

Az esővel vagy anélkül érkező szélviharok nemcsak az emeletes házak balkonjain, de széljárta kertekben is irtózatos pusztítást végezhetnek. Haszna is van a dolognak, hiszen hiába kapaszkodnak a levéltetvek, repülnek.

A japán koinoborik nagyon szeretik a szelet.jpgA japán koinoborik nagyon szeretik a szelet

Egyre többen vállalkoznak arra, hogy ne csak a lakáson belül, hanem azon kívül is minél több zölddel vegyék körbe magukat. Szerencsére az egynyári és évelő virágok választéka évről évre bővül, így van miből mazsolázni. Az más kérdés, hogy ezek közül aztán mi érzi jól magát nálunk. Kevés az őshonos növény, így sokszor nehéz eltalálni, jó helye lesz-e erkélyünkön, teraszunkon a kiszemelt szépségnek. Ennek ellenére érdemes kísérletezni.

Sokaknak nincsen kertje, de szeretik a színes, illatos virágokat és a különleges levelükkel díszítő növényeket. A kerttulajdonosok pedig erkélyeik, teraszaik díszítésére használják szívesen a balkonnövényeket.

Milyen növények a legjellemzőbbek?

A listát az egynyáriak és a muskátli vezetik. Nem is csoda, hiszen tavasztól késő őszig díszítenek, minden évben új telepíthető belőlük és viszonylag olcsók.

Hirdetés

Közösség

Szeretjük

Kapanyel.png
szineslogo.png

Szakértőink

Kérdésekkel, problémákkal fordulhattok közvetlenül szakértőinkhez:
Bálint Károly Czauner Péter
kertépítő kertészmérnök
Vagy észrevételeiteket, kérdéseiteket megoszthatjátok velünk is:

Hirdetés

Utolsó kommentek

Könyvajánló

Feedek