(x) A hóvirág, a medvehagyma, a virágzó aranyfa és a pacsirta éneke mellett a tavasz legbiztosabb jele minden évben a Gardenexpo. Március 21-23. között a Budapest Sportaréna megtelik a tavasz illatával, a legfrissebb kerti trendekkel, ötletekkel. Ráadásul idén az Orchidea Ünneppel is bővül a kiállítás.

Akár kertépítés előtt állunk, akár a teraszunkat szeretnénk kicsinosítani, a Gardenexpón minden kérdésre találunk megoldásokat. A legújabb kerti bútorok, medencék, grillek, szerszámok, kerti gépek, árnyékolástechnikai megoldások és kertépítéshez használt anyagok mind megtalálhatók a rendezvényen, ahol balkonnövényekből is bevásárolhatunk.

Az elmúlt évek tendenciájának megfelelően a nappali szinte teljesen kiköltözik a teraszunkra, erkélyünkre, a bent megszokott kényelem már kint is elérhető, köszönhetően a teljesen időjárásálló anyagoknak és huzatoknak. A kint és bent határa annyira összemosódik, hogy a felületes szemlélő számára úgy tűnhet, nem is kültéri bútorokat, hanem nappali ülőgarnitúrákat mutat be néhány kiállító.  

Egy izgalmas versenybe is be lehet kapcsolódni az idei kiállításon. Már az előválogatás is komoly fejtörést okozott  a Gardenexpo Kertpályázatán, ezért nem irigyeljük a Bálint Gazda vezette zsűrit, amikor meg kell majd hozni a végső döntést. A fináléba jutott nyolc bemutatókertre – melyek mindegyike felépül a Gardenexpón – ráadásul látogatóként mi is szavazhatunk, így az első három helyezett egyaránt számíthat a szakma és a nagyközönség elismerésére, a győztes pedig ezen felül 1 millió Ft díjazásra is.

Visszatérnek az orchideák is a kiállításra. A korábbi évekkel ellentétben azonban nem külön rendezvényként, hanem a Gardenexpón belül, azonos jeggyel lesz látogatható az Orchidea Ünnep, ahol 1500 négyzetméteren csodálhatjuk meg hazai és külföldi nemesítők növényeit és kompozícióit. Az esküvő és a húsvét ünnepi bemutatása mellett japánkertben és lakásenteriőrben is megjelennek az orchideák. A kiállítást és vásárt különleges bonsai bemutató is kiegészíti.

Idén is egy kerti garnitúrát lehet nyerni fődíjként, de a rendezvényen számos más értékes nyeremény is gazdára vár, ezért érdemes előre regisztrálni a http://www.gardenexpo.hu/latogatoi-regisztracio/ oldalon!