Pár négyzetméteres terasztól a több száz négyszögöles kertig

Gardenexpo kert tavasz orchidea

Ezen a hétvégén, idén már tizedik alkalommal ismét Gardenexpo kiállítás és vásár a Budapest Sportarénában. A három nap alatt több mint 100 kiállító és rengeteg érdekes program vár minden kertbarátot. Most következő rövid interjúnkban a szervező Konsilo Kft. ügyvezetőjével, Fülöp Judittal beszélgettünk a Gardenexpo néhány műhelytitkáról, és kihirdetjük a családi belépőkért meghirdetett nyereményjátékunk nyerteseit is!

 

Hogy sikerült az idei Konyhakiállítás?

„Hatalmas siker volt számunkra, hiszen nagyon nagy érdeklődés kísérte a rendezvényt. A pénteki napon nagyon sok szakmai látogató volt kíváncsi a rendezvényre, konyhabútor-stúdiók, kereskedelmi és műszaki áruházláncok vezetői, amire nagyon büszkék voltunk. Rengeteg külföldi vendégünk is volt, köztük a nálunk megjelenő márkák regionális, olasz, német, francia, holland vezetőségi tagjai. Szombati munkanap lévén kicsit tartottunk attól, hogy a látogatottságban várható némi átrendeződés, és a vasárnapi nap erősebb lesz, de végül nem így történt: szombaton már délben megtelt az Aréna. A tűzvédelmi vezetőség jelezte is, hogy nem fér be több ember a csarnokba, és onnantól kezdve több órán keresztül egy zsilipes beengedési rendszerben tudtuk beengedni a vendégeket, tehát, ahányan elhagyták a rendezvényt, annyi új látogatót tudtunk beengedni. Ez körülbelül délután 3-4 óráig tartott, de még az esti órákban is rengetegen vettek részt a kiállításon. Vasárnap még korábban, fél 12 körül elértük a teljes kihasználtságot, így, bár pontos számok még nem állnak rendelkezésemre, a rendezvénynek összlátogatottsága körülbelül 20 %-kal nőtt a tavalyi évhez képest.”

A Gardenexpo látogatóinak mikor érdemes érkezniük, hogy elkerüljék a tömeget?

„Mindenképpen a pénteket javaslom azoknak, akik munka és egyéb elfoglaltságok mellett aznap is ki tudnak jönni a Gardenexpora, hiszen a péntek mindig a legkevésbé zsúfolt nap. Szombaton és vasárnap pedig a reggeli, vagy a késő délutáni órákat érdemes választani a látogatásra.”

Gardenexpo kert tavasz orchidea

Egy ilyen sokszereplős kiállítást megszervezni nem könnyű dolog, ráadásul a Gardenexpo és a Konyhakiállítás időben elég közel van egymáshoz. Nem nehezíti meg ez a munkát?

„Mi mindkét eseményt próbáljuk ugyanazon a magas színvonalon megvalósítani. Szerencsére már mindkét rendezvénynek kialakult egy stabil látogatói és partneri köre, hogy az adott évek szervezésekor mindig fókuszálhatunk az aktuális év újdonságaira, különlegességeire. Mivel az építkezési és a kerti szezon egyaránt tavasszal kezdődik, nagyon fontosnak tartjuk, hogy márciusban legyen mindkét rendezvény, fontos, hogy a látogatók nálunk találkozzanak először az adott szektor újdonságaival.

Ezért is ragaszkodunk ehhez a két bejáratott időponthoz. Idén azért is esik közelebb egymáshoz a két kiállítás, mert ebben az évben a szokottnál korábban lesz a húsvét, más években három hét telik el közöttük.”

A Gardenexpot kinek ajánlaná?

„Tapasztalataink szerint erre a kiállításra is változatos közönség kíváncsi, hiszen van, akinek csak egy pár négyzetméteres terasza van, de van, akinek több száz négyszögöles kertje. Mi próbálunk minden olyan témát feldolgozni, amelyi érdekes azoknak, akik a zöldet, a növényeket, a kültéri életmódot kedvelik. Emellett van a Gardenexponak egy társrendezvénye, az Orchideaünnep, ahol több mint háromezer virágzó orchideát lehet megtekinteni. Ez részben a kiállítás közönségének is szól, hiszen mindenki szereti ezeket a gyönyörű virágokat, de van egy speciális látogatói kör is, akik kifejezetten miattuk jön.”

Gardenexpo kert tavasz orchidea

A Konyhakiállításon változatos, sokszínű programok várták a közönséget. Ezen a hétvégén sem lesz másként.

„A Gardenexpon is rengeteg programunk lesz, több standnál is folyamatosan lesz szaktanácsadás, növényápolási tippeket lehet kérni, a nagyszínpadra idén is érkezik Bálint gazda, illetve neves kertépítők ismertetik meg a legújabb trendeket a közönséggel. Tehát annak is érdemes eljönnie a kiállításra, aki épp kertet tervez, és annak is, aki a meglévőt szeretné ápolni, hiszen minden olyan kérdésre választ lehet kapni, ami a kerttel kapcsolatos.”

Gardenexpo kert tavasz orchidea

Időközben lezárult a jelentkezés a Gardenexpo,  a Cser Kiadó és a Kapanyél blog közös nyereményjátékára, melyben összesen öt családi belépőt osztunk ki a kérdéseinkre helyesen válaszolók, és a játékot Facebookon megosztó olvasóink között. A családi belépők két felnőtt, és három diákigazolvánnyal rendelkező diák, vagy kiskorú egyszeri belépésére jogosítanak fel.

Íme, nyerteseink névsora:

Fogarasi Teréz

Kapronczay Orsolya

Dékány Gábor

Erdős Norbert

Pőcze Norbert

Mindenkinek köszönjük a játékot! Jó szórakozást kívánunk minden olvasónknak az egész rendezvényre! Keressétek a hétvégén a Cser Kiadó könyveit, a Gardenexpoval kapcsolatos információkat pedig a következő oldalakon találjátok:

10. Gardenexpo

2016. március 18-19-20.

Budapest Sportaréna

Gardenexpo web: www.gardenexpo.hu

Gardenexpo Facebook: https://www.facebook.com/gardenexpo/?fref=ts

Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg ismerőseiddel és csatlakozz a Kapanyél Facebook-közösségéhez!