Ma is folytatjuk a tökölést, annál is inkább, mert a hétvégén két tökös program is lesz, melyek némi rákészülést igényelnek. Aki amúgy is szokott tököt faragni vagy lámpást készíteni, annak nincs más dolga, mint néhányat a hóna alá csapni, és szombat este elbattyogni a Hősök terére. A Töklámpás Fesztiválon mindenki megmutathatja a tökét, és még segíthet is, mert a Gyermekétkeztetési Alapítványnak gyűjtenek tartós élelmiszereket. Részletek itt.

szellem2.JPGNéhány tavalyi példány

Aki most fog hozzá először a tökfaragásnak, annak némi segítség itt:

Spéci szerszámok helyett megteszi a hegyes, éles kés, ár vagy valami más hegyes szerszám, sütiformák stb. Nem árt a kézügyesség, de az egyszerűbb mintákhoz még az sem alapfeltétel.

többféle egyszerű.jpgPersze nem kell kishitűnek lenni, nyugodtan próbálkozhatunk ilyesmivel is:

denevéres.jpg

Aki mégsem érzi elég ügyesnek magát, kívülről is díszítheti a tököket. Mondjuk gombokkal. Igaz, ezek szivacstökök, de nyugodtan meg lehet próbálni igazival is.

gombos.jpg

Szegfűszeg, festék, régi csipkeharisnya is jó szolgálatot tehet:

tumblr_m9pk4qzwm81rf7eq1o1_500.jpg

Biztos még sokan ódzkodnak a Halloween ünneplésétől, de töklámpásokkal mindentől függetlenül is díszíthetjük a kertet, erkélyt.

kinti 2.jpg

Ha pedig valakinek akkorára nőtt a töke, mint ennek a svájci férfinak, akkor vasárnap valahogy szállítsa el Boldogkőváraljára, ahol az Abaúji Piacon a legnagyobb, legszebb, legkülönlegesebb tököket keresik. Részletek itt.

Európa legnagyobb.jpgEurópa legnagyobb töke

További tökös ötletekért nézzetek be a Színes ötletek blogra.

A képek forrásához katt a fotókra.