Ködös, párás, borongós, de még fagymentes idő várható a hétvégén, úgyhogy még mindig lehet a kertben tenni-venni, de akár trópusi hangulatú programokat is választhatunk a szürkeség helyett.

P4140559[1].JPG

- A hulló falevelek folyamatosan ellátnak munkával, még ha csak a gyepről kell is összegereblyézni. A bokrok, fák tövében nyugodtan otthagyhatjuk.

- Még mindig lehet gyümölcsfákat telepíteni, bogyósgyümölcsűeket ültetni vagy bujtásról szaporítani.

- A tavasszal virágzó díszcserjéket már nem szabad metszeni.

- Érdemes gyomlálni is, így tavasszal kevesebb dolgunk lesz.Ha pedig már most unjuk a szürkeséget, Budapesten két színes program is várja az érdeklődőket:

A Vajdahunyadvárban, a Mezőgazdasági Múzeumban már pénteken megnyitott, de egész hétvégén megtekinthető  az Orchidea és Bromélia Kiállítás, mely idén a Budavári Kertészetről emlékezik meg. A Palotát körülvevő kertet Hunyadi Mátyás hozta létre, ahol különleges növények - pl. a Budavár cattleya is - éltek. Távoli leszármazottait, a nagyvirágú, színes Cattleya-hibrideket megismerhetjük a kiállításon. Részletes program itt.

A Füvészkert szombaton és vasárnap egzotikus trópusi gyümölcsöskertté alakul át. Érdekes előadásokból tudhatjuk meg, melyik növény okozhat hallucinációt, melyik mérgező vagy éppen ártalmatlan. Ingyenes gyümölcskóstolón (a készlet erejéig) próbálhatjuk ki, érdemes-e egy-egy gyümölcsre beruházni, a gyerekek kókuszdióért mászhatnak kötélre. A földön maradók pedig próbára tehetik tudásukat a növényfelismerés terén. További részletek itt.

Szép hétvégét!