Augusztusban bőven akad tennivaló, főleg, ha szép nagy, gyümölcsfákkal, zöldségfélékkel és fűszernövényekkel teleültetett kertet birtokolunk.

- Ezen a hétvégén is folytatódik a betakarítás. Folyamatosan szedhetjük a paradicsomot, bokorbabot, spenótot, sóskát, cukkinit, uborkát. Nem hagy pihenni az őszibarack, a szilva, a körte. A befőzésről nem is beszélve...

- Ebéd után jólesik néhány cső frissen főtt kukorica.

- A napraforgó feje már nem bír a nap felé fordulni, ideje levágni, a magokat megszárítani. Télen együtt szotyizhatunk a madarakkal!

Ha mégis kedvünk támadna kimozdulni, főleg, hogy az időjárás is sok jóval  kecsegtet, akkor ezen a hétvégén a keleti országrész van előnyben - már ami a növényekkel kapcsolatos programokat illeti:

- Augusztus 13-14-én rendezik a Nagybánhegyesi Paprikafesztivált, ahol változatos programok, paprikából készült ételek várják az érdeklődőket.

- A szilvalekvár szerelmeseinek folyamatosan érdemes nézni a szatmarcseke.hu/ honlapot. Szatmárcsekén a "Nyitott porta program" keretében az érdeklődők együtt főzhetnek a vállalkozó szellemű háziakkal, elleshetik a szilvalekvárfőzés fortélyait.

És végül, de nem utolsósorban egy igazán izgalmas program zárónapjai. Sajnos csak most fedeztük fel, de jövőre résen leszünk! Szóval, Kiszomborban (Makótól néhány km, de Szegedtől sincs messze) minden évben valami koncepció szerint labirintust vágnak a kukoricásba. A Kukorica-útvesztő idei témája a Ford T-modell, mert a közeli Makóról származik megálmodója, a 130 éve született Galamb József. Az ő tiszteletére alakították ki az 5200 m-es útvonalat.

A profik állítólag GPS-szel felszerelkezve érkeznek, de annak sem kell aggódnia, aki esetleg eltéved a labirintusban. A "Cornwatch"-csapat kimenekíti, bár a tábla széle felé keresztülvágva is ki lehet jutni a kukoricásból. Szombaton éjfélig fogadják a látogatókat, de vasárnap is estig lehet bóklászni a sorokban. Most igazán izgalmas a dolog, mert már egyáltalán nem lehet kilátni a 2-2,5 m magas kukoricaszárak közül! 

Szép hétvégét, jó szórakozást!