- A legtöbb fűszernövényt júliusban takaríthatjuk be, ha meg akarjuk szárítani későbbre. A csokrokat szellős helyen fejjel lefelé lógassuk le, és hagyjuk megszáradni.

- Elvethetjük a jövő évre szánt nefelejcs, árvácska és sárgaviola magjait.

- Folyamatosan szedhetjük az uborkát, a karfiolt, a brokkolit, a karalábét, a sárgarépát, a cukkinit, a salátát, a hónapos retket, a hagymát, attól függően, mikor vetettük el a magokat. 

- Az összes bogyós cserjét ritkíthatjuk a szüretelés befejeztével. A vesszőszúnyog által megtámadott hajtásokat a föld színéig vágjuk vissza. 

- Csökken a kártevővész, ha fülbemászók fészkelik be magukat egy fába. Ezt elősegíthetjük, ha agyagcserepet fordítva akasztunk fel egy zsinegre úgy, hogy a cserép pereme érintse a törzset. Tömjünk bele faforgácsot vagy szalmát, és rövid időn belül benépesül a "fülbemászólak".

- Horgászok, halimádók kertje előnyben: a halszálkát nem kell kidobni, mert nagyszerű trágya a növényeknek. Nitrogént és foszfort juttat a földbe, ha elássuk. 

- Sokunk kertjében folytatódik a gyümölcsszüret. Ne feledkezzünk meg a cefréről sem, télen is szükségünk lesz folyékony vitaminra.

Szép hétvégét!