MTD_Fejlec_02.jpg

Előző posztunk alapján a kedves Olvasó kiválaszthatta a céljainak megfelelő fűmagot, és az új gyep telepítéséhez már elő is készítette a talajt. Ejtsünk szót azokról a kerttulajdonosokról is, akik a régi gyepüket szeretnék felújítani.

A mostani időjárás már a nyarat idézi, így a kertet egyre többször használjuk játszótérként, ebédlőként, sőt akár nappaliként is. Ez megerősítheti az egyébként egészséges füvet, de ahol a gyep egyes részei károsodnak, ott szükség lehet gyors segítségre. Ezenkívül a fű természetesen igényli a tápanyagokat is, hogy fejlődhessen, és teljes pompájában ragyoghasson. Persze a nemkívánatos növények megjelenése ellen is tenni kell valamit, mert ahol a moha elterjed, ott a fű nem tud már kinőni.

P1000277.JPG

Ha azt vesszük észre, hogy a moha újra és újra felbukkan a pázsiton, akkor érdemes a probléma gyökeréig leásni, ennek ugyanis különböző okai lehetnek:

- Az ok gyakran a sok árnyék és a rosszul megválasztott fűmag kombinációja. Válasszunk árnyéktűrő fűfajtát!

- Ne vágjuk túl rövidre a gyepet, mert a fűszálak károsodnak és elveszítik megújulási képességüket

- Gyakran alakulnak ki tócsák? Javítsuk a talaj áteresztőképességét; a legközelebbi gyeplazításkor szórjunk le egy kis homokot.

- A moha gyorsabban terjed a tápanyagban szegény területeken, ezért rendszeresen használjunk gyeptrágyát!

hosszu_hatasu_gyeptragya_hatas.jpg

A WOLF-Garten gyeptrágyák akár 120 napig is optimálisan és egyenletesen látják el a pázsitot minden szükséges tápanyaggal. A jól bevált 2 az 1-ben rendszer használatával pedig elérhetjük, hogy csak a fű nőjön, ne a moha és a gaz! Ez utóbbiak 2-3 hét alatt teljesen eltűnnek a gyepről, ugyanakkor a gyeptrágya hatóanyagai erősítik a fűszálakat és serkentik a növekedést.

650_77_LF-BluePower_B50_0912_02.jpg

A gyep teljes felújítására a legmegfelelőbb időszak ugyan az ősz, de a WOLF-Garten ötféle folyékony gyeptrágyáival bármikor nagyon gyorsan orvosolhatók az átmeneti hiányosságok. Nincs másra szükség, mint a WOLF-Garten folyékony gyeptrágyáinak egyikére, egy standard csatlakozóval szerelt kerti slagra, vízre és 100 m2 fűfelület esetén 3 percre. Egyszerűen csak csatlakoztassa a slagot a gyeptrágya flakonjához, fordítsa a flakon tetején lévő sárga gombot „on” pozícióba, és locsolja meg a kertet ugyanúgy, ahogy máskor tenné.

650_77_LV-SprayBottle_B50_0912_01.jpg

A »Turbó-Zöld« folyékony gyeptrágya szinte egy éjszaka alatt jól ápolt zöld területté változtatja az elnyűtt gyepet. Így akkor sem kell kétségbeesni, ha a meghirdetett kerti parti előtt döbbenünk rá, hogy gyepünk nem igazán szemet gyönyörködtető látvány.

A »Hosszú hatású« folyékony gyeptrágya összetevői a fű felületén fejtik ki hatásukat, gyors és hatékony tápanyagellátást biztosítva akár 50 napon át.

A »Plusz vas« folyékony gyeptrágya gondoskodik arról, hogy a gyep visszanyerje vitalitását és sűrűségét, ha a moha elszaporodik a fűszálak között. Ez a gyeptrágya a moha helyett a fű növekedését serkenti. Gyors és hatékony tápanyag-utánpótlás a leveleken keresztül.

Az »Organikus Erő« folyékony gyeptrágya egy szerves alapú, algakivonattal kevert gyeptrágya, melynek hatása már néhány nap után látható.

Az újonnan kifejlesztett VITAL »Nyár & Ősz« folyékony gyeptrágya a fű természetes ellenálló képességét mobilizálja. Ha a tél beállta előtt megfelelően előkészítjük a gyepet, könnyebben felülkerekedik a faggyal és gombás betegségekkel folytatott küzdelemben.

A környezettudatos látásmód részét képezik a tartós csomagolású termékek is, ezért ajánljuk mi is a környezetbarát utántöltő szetteket. Így a szezonális trágyázási feladatokhoz ezeket a flakonokat mindig fel lehet tölteni az aktuális gyeptrágyával.

wolf.jpg

A WOLF-Garten ökoszemlélete nem csak a csomagolásban mutatkozik meg. Az új BluePower gyeptrágya bevezetésével még inkább elkötelezte magát a környezetkímélő technológiák mellett. E gyeptrágya speciális külső bevonata megakadályozza, hogy a nitrogén a talajvízbe mosódjon, és ammónia jusson a levegőbe. Mivel a nitrogénleadás folyamatos, így tartósan támogatott a fűszálak növekedése. Ennek köszönhetően már az évente kétszer végzett trágyázás is elegendő tápanyagot biztosít a gyepnek.

Speciális gyeptrágyák  a WOLF-Garten kínálatában!

WG_Logo_bis-up_to_60mm_4c másolata.jpg