Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

A fiatal gazdákat tömörítő Agrya évek óta azon munkálkodik, hogy kedvet csináljon a vidéken élő ifjúságnak kertjük, földjük megműveléséhez, illetve ahhoz, hogy helyben boldoguljanak ahelyett, hogy beköltöznének a városokba. A szemléletformálást már gyerekkorban el kell kezdeni, ezt célozza évek óta sikeres "Vesd bele magad!" programjuk, amelynek keretében vidéki óvodás és kisiskolás jelentkezők kapnak vetőmagot, hogy átélhessék a saját termesztésű zöldségek, fűszerek adta élményeket.

Másik törekvésük, hogy a városi fiatalokat összehozzák a vidéki fiatal gazdákkal: a "Vidék-Kaland" programról már többször hírt adtunk, ahol 35 év alatti városiak 1 hétig részt vehetnek jól működő családi gazdálkodások mindennapi életében, így testközelben megtapasztalhatják a gazdálkodás nehézségeit, szépségeit.

A Bidens ferulifolia nem véletlenül kapta a magyar keresztségben a balkon aranya nevet, mert ez mindent elárul róla. A Közép- és Észak-Amerikából származó növény a napos erkélyek, virágágyak hálás lakója. Viszonylag igénytelen, ha jól érzi magát, májustól a fagyokig ontja aranysárga, csillag alakú, illatos virágait.

DSC_0892.JPG

(x) Tea tulipánokkal, Fészek - bölcső, Elérhető nyugalom, Gyermekkori emlékkép… az idei Gardenexpón felépülő gyönyörű bemutatókertek fantázianevei már előrevetítik, milyen izgalmas lesz a Kertpályázat döntője, amibe látogatóként mi is bekapcsolódhatunk, ugyanis részben a mi szavazatunk alapján dől el, ki számíthat a győztesnek járó 1 millió Ft díjazásra a szakma és a nagyközönség elismerésén kívül. A fantasztikus kertek mellett rengeteg újdonság, a legfrissebb kerti trendek és a tavasz illata vár minden kertet szerető látogatót március 21-23. között a Budapest Sportarénában. A Gardenexpo társrendezvénye az Orchidea Ünnep több ezer virágzó orchidea különlegességet tartogat számunkra.

Sünlak a kertben

Ma van az Állatok Világnapja, amire napok óta tanultuk a kisebbik csemetével a Sün Balázst, és felmerült a kérdés, miért is nincs nekünk egy sünink. Mármint a kertben.

sünkép.jpg

Nálunk érthető a dolog: belvárosi társasház, az utca felől lépcsőznie kellene a téglafallal körülvett kerthez, a falon meg nem talál rést, úgyhogy ide sajnos nem tud bejönni, hiába is akarna. Aki viszont olyan szerencsés, hogy a kerítése gyárilag hézagos, vagy saját maga tette valahol szabaddá az utat, előbb-utóbb bizonyosan "saját" sünre és családjára tehet szert. Főleg, ha nem használ túl sok kemikáliát, mert azok elpusztítják a sünök táplálékait is, így az ilyen portákat inkább elkerüli.

Kertek versenye

Most kivételesen nem a Kapanyélen, hanem a Dekor & Mentha blogon, de miért ne pályázhatnátok ott is?! Bárki megmutathatja a zöld térben kialakított kedvenc pihenősarkát, virágágyását, fűszerkertjét vagy kerti dekorációit.

kertverseny-plakát1-2.png

Hirdetés

Közösség

Szeretjük

Kapanyel.png
szineslogo.png

Szakértőink

Kérdésekkel, problémákkal fordulhattok közvetlenül szakértőinkhez:
Bálint Károly Czauner Péter
kertépítő kertészmérnök
Vagy észrevételeiteket, kérdéseiteket megoszthatjátok velünk is:

Hirdetés

Utolsó kommentek

Könyvajánló

Feedek