Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Másodvetés a biokertben

Az ökológiai kertekben soha nincs "üresjárat", a talajt mindig takarni kell. Ezt persze sokféleképpen elérhetjük, a zöldtrágyanövényektől a mulcsozásig, de legkellemesebb módja, ha folyamatosan termelünk.

Az ősz kezdetétől egyre több nyári zöldség kerül ki a kertből, felszabadítva helyét az őszi vetésű növényeknek. Nézzük, mivel pótolhatjuk a megüresedő helyeket:

Most jött el az ideje a leveleskel-palánta kiültetésének. Gyökere mélyre hatol, tavaszra porhanyós, jó szerkezetű talajt készít elő a vetéshez. Egész télen bent maradhat, hó alól is szedhető zöldség; tavasszal is ez az első zöld, amit a kertből ehetünk. A jövő évi paradicsompalánták érkezéséig terem. A fodros változat íze kevésbé intenzív, a toscan típusé viszont nagyon különleges. Külföldi főzős műsorok ünnepelt sztárja ez a zöldség, melyet KALE néven kereshetnek az interneten.

Növényi táplálékaink hatásaikat tekintve három csoportba oszthatók:

Az elsőbe tartoznak a vegyszeres termesztéssel előállított, adalékokkal kezelt, ismeretlen eredetű összetevőket tartalmazó, esetleg génmódosított termékek, melyekről állandó viták zajlanak, mérgezőek-e?

A második az ellenőrzött bioélelmiszerek köre, melyek nem károsak, kellő mennyiségben tartalmazzák a szükséges tápanyagokat, vitaminokat, ásványi anyagokat és antioxidánsokat.

A harmadik a vegyszermentesen termelt élő zöldségek, gyümölcsök csoportja. Ezekben olyan élő növényi enzimek vannak jelen, melyeket az egész világon kutatások ezrei vizsgálnak és tartanak hatékonynak különböző betegségek elleni küzdelemben. Az élő ez esetben azt jelenti, hogy a növényt leszedése után közvetlenül, nyersen fogyasztják.

IMG_20130602_163303_0.jpg

Hirdetés

Közösség

Szeretjük

Kapanyel.png
szineslogo.png

Szakértőink

Kérdésekkel, problémákkal fordulhattok közvetlenül szakértőinkhez:
Bálint Károly Czauner Péter
kertépítő kertészmérnök
Vagy észrevételeiteket, kérdéseiteket megoszthatjátok velünk is:

Hirdetés

Utolsó kommentek

Könyvajánló

Feedek