Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Valamelyik kertészeti kiállításon már láttam lila krumplit, de boltban sokáig nem találkoztam vele. Tavaly aztán anyuéknál lehetett kapni a helyi zöldségesnél, persze méregdrágán, így aztán a kutya sem vette. Egy idő után drasztikusan leárazták, hogy mégse rohadjon már rájuk az egész, így normális áron lehetett hozzájutni. Anyu vett is pár darabot kíváncsiságból.

Ki gondolná, hogy krumplit ásó és kapa nélkül is lehet vetni?! Pedig. Én sem hittem benne, amikor először olvastam róla, aztán kipróbáltam, és működik!

Bár mindkettő édeskés, körülbelül ennyi is a hasonlóság. Amúgy nem rokonok, az édesburgonya a nevén kívül még csak nem is burgonyaféle. Tavaly találkoztunk először: egy recept kapcsán keresgéltem és találtam nagy nehezen batátát. Aztán kicsit utánanéztem, mi fán is terem, és érdekes dolgokra bukkantam.

08037db1bee505264f7033fe3485a47d.jpg

Bár a meteorológusok szombatra szeles, borús időt mondanak, ne adjuk fel a reményt! A hétvégén annyi érdekes program ígérkezik, hogy inkább hallgassunk a skandináv bölcsességre, mely szerint nincs rossz idő, csak nem jól öltöztünk fel.

A Duna-Ipoly Nemzeti Park szervezésében szombaton több program közül is válogathatnak a szabadba vágyók. Az őszi kikerics most nyílik több helyen, így az Ipoly-völgyben és Kisorosziban is őszikikerics-túrán vehetnek részt e virág szerelmesei.

őszi kikerics.jpg

Gangkrumpli

A burgonyatermesztés hallatán elsőre talán a végeláthatatlan krumpliföldek juthatnak eszünkbe, pedig akár az erkélyen vagy a teraszon is megtermelhetünk magunknak egy keveset.

Nem kell hozzá más, csak egy legalább 50 cm átmérőjű cserép, melybe 15 cm vastagon földet (legjobb a szaruliszttel kevert humuszos homok) töltünk. Erre a rétegre tegyük a - fajtától függően 3-5 - vetőburgonyát, és takarjuk be 10 cm földdel.

Hirdetés

Közösség

Szeretjük

Kapanyel.png
szineslogo.png

Szakértőink

Kérdésekkel, problémákkal fordulhattok közvetlenül szakértőinkhez:
Bálint Károly Czauner Péter
kertépítő kertészmérnök
Vagy észrevételeiteket, kérdéseiteket megoszthatjátok velünk is:

Hirdetés

Utolsó kommentek

Könyvajánló

Feedek