A Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság és a WWF idén is megrendezi immár
hagyománynak számító önkéntes napját a Nagykőrösi Pusztai Tölgyesek LIFE
projektterületen. A program csatlakozik a WWF International 11-11-11 nevű nemzetközi kezdeményezéséhez, amely összegyűjti, hogy 2011.11.11-én 24 óra alatt ki mit tesz a természet védelméért.

Fotó: Gecsó Zoltán

A pusztai tölgyesek megvédésében idén háromféleképpen segíthetnek az önkéntesek:
- Először is kocsányostölgy-makkokat lehet ültetni, melyekből tölgyfák fejlődnek, pótolva a hiányzó fákat a pusztai tölgyesben.

Társasjáték

- Aki inkább kedveli a kreatív feladatokat, részt vehet a Pálfája Oktatóközpont kertjében a szabadtéri tapintópálya felújításában. A pálya játszva ismerteti meg a gyerekekkel az erdő világát, így a program nagyobbacska gyerekeknek is jó mókának ígérkezik.

- Ha pedig valaki terepen szeretne munkálkodni, segíthet a Strázsa-hegyi tanösvény kijelölésében. Nagykőrösön a Strázsa-hegy ad otthont a kizárólag a Duna-Tisza-közén élő tartós szegfűnek (Dianthus diutinus), melyet az ösvény kijelölésével megvédenek a letaposástól.

A program holnap, november 11-én 10-kor kezdődik és körülbelül 15 óráig tart. Helyszín: Nagykőrös, Pálfája erdő, Csókás-erdő és Nagyerdő.
Találkozó: 2011. november 11., 10:00, nagykőrösi vasútállomás (odautazás
egyénileg, autóval vagy vonattal)

Jelentkezés: onkentes@dinpig.hu Aki ezen a címen jelentkezik, e-mailben megkap minden szükséges információt és a részletes programot is. De ha valaki az utolsó pillanatban dönt a részvétel mellett, természetesen őt is szeretettel várják a szervezők a helyszínen. 

Gyerek és kutya nem akadály. Az idő is jónak ígérkezik, úgyhogy aki teheti, ne hagyja ki ezt a remek és hasznos programot!