A tavasz legnagyobb dísznövény és kertépítészeti rendezvénye április 6-10. között várja az érdeklődőket a HUNGEXPO Budapest Vásárközpontban.

A CONSTRUMA Otthonteremtési Kiállítási Csokor szerves részeként a kerttervezés, kertépítés, kertkultúra tavaszi nagy seregszemléje a látogatóknak is egyre vonzóbb. 

programajánló Construma Kert

 

A Construma csokor a folyamatos fejlesztéseknek köszönhetően már az otthonteremtés teljes spektrumát lefedi, a lakásvásárlástól az építkezésen át a lakberendezésig. Sokaknak a kertkultúra az otthonteremtés, és –tervezés szerves része, ami indokolja, hogy ez a téma a csokor kiemelt része legyen, ezért a szakmai napokon, szakmai programokkal, a hétvégén pedig a kerttulajdonosokat várják kerttervezési, és –építési tanácsadással, bemutatókkal, kvízjátékkal.

A CONSTRUMA KERT, mint indulása óta mindig, idén is maga mögött tudhatja a Magyar Kertépítők Országos Szövetsége (MAKEOSZ) által biztosított szakmai hátteret. A Szövetség ugyanis minden évben itt mutatja be a Magyar Kertépítő Verseny és Show versenymunkáit, melynek eredményhirdetésére a kiállítás második napján, csütörtökön kerül sor, míg a közönség szavazatainak eredménye vasárnap kerül kihirdetésre.

A CONSTRUMA KERT stratégiai partnere 2016-ban is a Magyar Díszkertészek Szövetsége (MDSZ), akik egyúttal a kiállítás társszervezői. Az együttműködés keretében egy kollektív standon jelennek meg a díszkertészek, látványos dísznövény-bemutatóval.

Péntek, szombat és vasárnap az orchidea szerelmeseinek szeretnének kedveskedni az Orchidea Show-val. Előadásokkal és virágkötő mesterek által készített kompozíciókkal várják az érdeklődőket, amelyeket a C pavilon színpadán készítenek el, és a program végén kisorsolják a nézők között.

A Magyar Bonsai Szövetség az Európai Bonsai Szövetség tagjaként jelenik meg a rendezvényen, és egy exkluzív kiállításon több tucat érdekes növényt mutatnak be az érdeklődőknek.

A faiskolák szabad területen mutatkoznak be. Kiállító lesz többek között Közép-Európa egyik legnagyobb faiskolája, a balatonvilágosi Alsótekeresi Faiskola, aki bemutatókkal és páratlan facsemete választékkal várja az érdeklődőket.

A CONSTRUMA KERT kiállítói kerti eszközökkel, kisgépekkel, dísznövényekkel várják a látogatókat. A C pavilonban és mellette lévő szabad területen lévő kiállítást nemcsak a látvány teszi majd vonzóvá, hanem az is, hogy a tavaszi kertújításhoz itt akár a cserjéket, növényeket is megvásárolhatja bárki.

A kiállítási csokor nyitvatartása:

Április 6-10. 9.00-18.00 óra (vasárnap 17.00 óráig)

Bővebb információ a programokról: www.construma.hu/kert