Már csak két hét, és újra megnyitja kapuit a Nagybani Virágpiac, virágillatba borul Szigetszentmiklós, ahol 20. alkalommal kerül megrendezésre a Hortus Hungaricus, hazánk legnagyobb kertészeti szakkiállítása és vására.

 

Kellemes kikapcsolódást nyújt a kertészkedés szerelmeseinek és a virágkedvelőknek a szeptember 19-21. között megrendezendő kiállítás, melynek idén ismét a Flora Hungaria Nagybani Virágpiac ad otthont. A látogatók 20. alkalommal, mintegy 3500 nm-en tekinthetik meg a hazai ágazat valamennyi területének, és a hozzájuk kapcsolódó feldolgozó, dekorációs és kertépítő iparágaknak színe-javát.

A kiállítás megtekintése mellett kedvezményes vásáron szerezhetik be az érdeklődők a lakásaik díszítéséhez szükséges növényeket vagy dekorációs tárgyakat, de mindemellett érdemes lesz a hazai kézműves termékek bővülő palettáját is megtekinteni, esetleg megkóstolni.

A család férfi tagjai kipróbálhatják a legújabb kerti kisgépeket, és idén is nagy látványosság lesz a STIHL Timbersport láncfűrészes világbajnoki bemutató

A lakberendezési trendek iránt érdeklődőknek ad új ötleteket a negyedik alkalommal megrendezésre kerülő Interieur Lakberendezési Verseny és Kiállítás, ahol az indulóknak egy kisebb szobányi területen kell bútorokkal, növényekkel, virágokkal kialakítaniuk egy lakókörnyezetet.

A család legkisebb tagjai sem fognak unatkozni, hiszen szombaton és vasárnap is gyermekműsorokkal várják őket a szabadtéri színpadon. Részt vehetnek egy öt állomásos ÖKO-játékban, ahol kiszámolhatják ökológiai lábnyomukat, vagy megismerhetik a komposztálást, de kipróbálhatják az Óriás szelektív csúzlit is. Ráadásul megsimerhetik kortársaik "csodakertjeit", hiszen idén is meghirdették az  Óvodás Kertépítő Versenyt, melynek témája a "Madárbarát kert”. Ezek a kis kertek mindig nagyon lenyűgözőek, a zsűrinek nyilván idén is nehéz dolga lesz a legszebbek kiválasztásában.

Egy korábbi "ovis kert"

A rendezvényre hétvégén ingyenes VIRÁGJÁRATOK indulnak, de a gépkocsival érkezők is ingyenesen parkolhatnak.

A részletes program a www.hortushungaricus.hu oldalon olvasható.

Ennyi program mellett biztos, hogy a család összes tagja megtalálja a neki érdekeset, úgyhogy érdemes bejegyezni a naptárba: szeptember 19-21., Szigetszentmiklós, Nagybani Virágpiac.

Aki pedig ingyen belépőt szeretne nyerni, figyelje a blogot, mert hamarosan indul a játék!