Ezen a hétvégén is ragyogó napsütésre számíthatunk, csapadék sem várható, úgyhogy akár örülhetnénk is, ha nem lenne szmog. Ha valaki ennek ellenére kimerészkedik, akad azért tennivaló a kertben.

- Famennyiségtől függően megint mindent szép színes levél borít. A fák minden tápanyagot visszavonnak a levelekből, és a gyökerekben tárolják azokat. Tavasszal ez adja az erőt az induláshoz. A kevesebb napfény miatt a levelek zöld színét biztosító klorofilltermelés alábbhagy, így a lomb megmutatja "igazi" színét. A gyepről továbbra is távolítsuk el az avart. A fák, bokrok alatt meghagyott levelekre szórjunk kéregmulcsot vagy vékony rétegben komposztot, így nem tudja elfújni a szél. A nagyobb mennyiségben felhalmozott lomb kitűnő szállás a sünöknek, akik a futóbogár mellett a csigák nagy pusztítói.   

- Ha pocok van a kertünkben, rácsos kosárban ültessünk (pl. hagymás virágokat), és a fák tányérját ne mulcsozzuk. Vagy tartsunk macskát, hátha megfogja.

- Még mindig nincsenek fagyok, úgyhogy ültethetünk dughagymát, gyümölcsfát, telepíthetünk sövényt, a meglevő örökzöldeket pedig locsoljuk meg, nehogy kiszáradjanak.

- A gyökérzöldségeket szedjük fel, ha eddig nem tettük, és rakjuk nedves homokba.

- A tavasszal virágzó cserjéket (aranyvessző, orgona) ilyenkor már nem szabad metszeni!

-A hosszan tartó jó idő ellenére már megjelennek a madarak a kertekben, úgyhogy ideje rendbe hozni a madáretetőket, ill. kirakni újakat.

Programnak pedig továbbra is az Orchideakiállítást ajánljuk a Vajdahunyadvárban. Megnéztük, nagyon szép, hamarosan be is számolunk róla.

Szép hétvégét!