MTD_Fejlec_02.jpg

Előző posztunkban a kisebb gyepfelülettel birkózóknak ajánlottunk fűnyírókat, de azokról sem feledkezhetünk meg, akik nagyobb területet birtokolnak.

250 m2 felett már szükség lehet egy erősebb, benzinmotoros gépre, mellyel – kábel hiányában  - szabadon tudunk dolgozni. A nagy teljesítményű 4-ütemű motor normál benzinnel és megfelelő motorolajjal működik.

Aki kényelmesebb megoldást keres, megtalálja a fűnyírókat önjáró kivitelben is, így nem kell tolni a gépet, hiszen magától megy. A megfelelő modell kiválasztásához célszerű figyelembe venni még a gyepfelületünk méretét, hiszen a vágásszélességet és a gyűjtő kapacitását is ez alapján tudjuk kiválasztani. A vágószélességtől és a fűgyűjtő kapacitásától függ, mennyi időt kell fűnyírással töltenünk. Minél nagyobb ez a két érték, annál rövidebb ideig tart a fűnyírás.

vágószélesség szerint.jpg

A WOLF-Garten széles palettáján mindenki megtalálhatja a neki megfelelő kertápoló gépet. Az is, aki egy kisebb vagy közepes városi kerthez keres megbízható, egyszerűen működő gépet (SELECT), vagy az ambiciózus hobbikertész, akinek már többre van szüksége, mint az alapfunkciók (AMBITION), vagy akár a környezettudatos kerttulajdonos (BLUEPOWER) is, akinek a teljesítmény mellett az energiahatékonyság és a károsanyag-kibocsátás is számít. Ez utóbbi gépeknél ráadásul egy szervizkijelző monitor jelzi a következő ellenőrzés esedékességét, így a feledékeny kertészek is nyugodtan dolgozhatnak.

650_12_Ambition-48A_B50_0811_03.jpg

1000 m²-nél nagyobb gyepfelülethez már érdemes fűnyírótraktorban gondolkozni. Egyrészt megkönnyíti a munkát, másrészt szórakozásnak sem utolsó. A fűnyírókhoz hasonlóan a traktoroknál is 3 termékcsalád (SELECT, AMBITION, BLUEPOWER) számos tagja közül válogathatunk, akár hátsó-, akár oldalsó kiszórású modellt is. Minden 76 cm-esnél nagyobb vágószélességgel rendelkező WOLF-Garten traktort az úgynevezett „Ready to use” felszereltséggel szállítanak, ami azt jelenti, hogy a fűnyírótraktorok 15 percen belül üzemkész állapotba hozhatók.

650_13_105-220H_B50_0711_03.jpg

Megfelelő kiegészítőkkel felszerelve - pl. hótolólap, szórókocsi, gyephenger vagy az utánfutó - egy traktor számos különböző feladatot is elláthat. A gyepkímélő gumiabroncsok, a talajkövető vágóasztal vagy a fűgyűjtős változatoknál a kényelmesen ülésből üríthető tartály teszik igazán tökéletessé ezeket a kertápoló gépeket.

650_13_107-180H-Agrifab_B50_0711_03.jpg

Az igazi kertbarát nem csak a kertjét, de az eszközeit is ápolja. Ne feledkezzünk meg gépeink karbantartásáról sem! A WOLF-Garten kerti gépek és eszközök strapabíró és kevés karbantartást igénylő termékek, így aztán sok mindent nem kell tennünk. Érdemes azonban néhány ellenőrzést és előkészületet tenni, hogy minden szezonban gyorsan és pontosan dolgozzon a gépünk.

Minden fűnyírás után tisztítsuk meg a fűnyírót a rátapadt fűtől és száraz helyen tároljuk. A metszőollók, a kézi ollók, az ágvágók, a sövény- és bokornyíró ollók pengéinek tisztítása nagyon lényeges, ezzel megőrizhetjük eszközeink tökéletes minőségét.

650_72_HS-W-WD40_B50_0911_01.jpg

A benzines gépek esetében az utolsó fűnyírást követően, a téli pihenő előtt az alapos tisztítás mellett az üzemanyagtartályban maradt benzinről is gondoskodni kell. Engedjük le az üzemanyagtartályból és az úszóházból az üzemanyagot és cseréljük le az olajat is.

Az akkumulátorok nem igényelnek karbantartást, viszont nem mindegy, hogyan tároljuk őket. A lítiumion-akkumulátorokat (LI-ION) hideg, száraz helyen (10-15°C között) kell tárolni, a töltöttsége 40-60% közötti legyen, így hosszú élettartamot biztosíthatunk nekik.

Ha hosszú idő után mégis alkatrészcserére szorul a fűnyírónk, ne spóroljunk az eredeti pótdarabokon, hiszen ezek pontosan az adott eszközhöz készültek, hosszú élettartamúak, ráadásul a garancia is csak akkor él, ha eredetiek a pótalkatrészek.

Benzines fűnyírók és kerti traktorok a WOLF-Garten kínálatában!

WG_Logo_bis-up_to_60mm_4c másolata.jpg