Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Vidék Kaland a Hargitán

Ahogy már korábban hírt adtunk róla, az AGRYA idén is megrendezi a nagy sikerű Vidék Kaland programot. Közeleg a jelentkezési határidő vége, április 19-ig várják a vállalkozó kedvű fiatalokat.

Agrya.jpg

Az idei év újdonsága hogy Székelyföldön, Hargita és Kovászna megyében 8 székely fiatal gazda is várja a Magyarországról érkező fiatalokat. A madéfalvai, csíkszenttamási, lázárfalvai, csíkmadarasi, csíkdámfalvai, homoródalmási és illyefalvai gazdák elsősorban állattenyésztéssel, külterjes juh és szarvasmarhatartással foglalkoznak. Így az érdeklődők az állattartáshoz, a legelő gazdálkodáshoz és a tejfeldolgozáshoz kapcsolódó tevékenységekbe kapcsolódhatnak be. A székelyföldi kaland idején a jószágok már kint lesznek hegyekben, így a napi munka fáradalmait a csodálatos hegyvidéki környezet feledtetheti. A székelyföldi szervezésben a Hargita Megyei Fiatal Gazdák Egyesülete és a Kovászna Megyei Fiatal Gazdák Szövetsége segédkezik. Az ottani fogadó gazdák készítettek egy kis bemutatkozó kedvcsináló videót:

A magyarországi fogadó gazdák - hozzávetőleg 30 fő - immáron hagyományosan az állattartással, kertészettel, szőlészettel-borászattal, növénytermesztéssel, méhészettel foglalkozó fiatal családi gazdálkodók közül kerülnek ki.

Aki még nem jelentkezett, de most kedvet kapott, 2013. április 19-ig megteheti a www.videk-kaland.hu weboldalról letölthető jelentkezési lap elküldésével.

A jelentkezők személyes meghallgatása után május 7-ig kerül sor a résztvevők kiválasztására. A június 7-én sorra kerülő felkészítő nap (traktoros tréning és munkavédelmi oktatás) után július 1. - augusztus 18. között kerül sor a látogatásokra, így a nyáron várhatón minden héten lesznek valahol városi kalandorok fiatal gazdáknál.

Kalandra fel!

Megint Vidék Kaland

A tavalyi nagy sikerre való tekintettel idén júniusban újra indul a Fiatal Gazdák Magyarországi Szövetsége, az AGRYA EU- díjnyertes kommunikációs programja, a "Vidék Kaland". Már várják olyan 18-35 év közötti városi fiatalok jelentkezését, akik elég ambíciót és erőt éreznek ahhoz, hogy egy munkahét erejéig a klaviatúrát vasvillára, az autó kormányát pedig a traktoréra cseréljék.

Agrya.jpg

Vidék Kaland

Januárban már hírt adtunk a Fiatal Gazdák Magyarországi Szövetsége (AGRYA) gyerekeknek szóló "Vesd bele magad" programjáról itt. Ennek felnőtt változata a "Vidék Kaland" program, mely a vidéki élet, a gazdálkodás, állattartás és növénytermesztés hétköznapjaiba vezeti be az arra kíváncsi városi fiatalokat.

A vállalkozó szellemű jelentkezőket (18-35 év) nagyon fiatal gyakorló gazdák fogadják a saját gazdaságukban. Az együtt töltött 1 hét során a városi "vendégmunkások" 5 munkanapon aktívan részt vesznek a gazdaságban zajló aktuális munkákban, melyekben biztosan nem lesz hiány, tekintve, hogy a programban részt vevő városi fiatalokat június végétől augusztus közepéig fogadják.

Hirdetés

Közösség

Szeretjük

Kapanyel.png
szineslogo.png

Szakértőink

Kérdésekkel, problémákkal fordulhattok közvetlenül szakértőinkhez:
Bálint Károly Czauner Péter
kertépítő kertészmérnök
Vagy észrevételeiteket, kérdéseiteket megoszthatjátok velünk is:

Hirdetés

Utolsó kommentek

Könyvajánló

Feedek