Végre itt a snidlingszezon!

Ehhez a nem túl bonyolult növényhez remekül passzol a következő igen egyszerűen elkészíthető finomság.

Akinek a snidlinges vajas kenyéren egy hangyányit túlmutat a főzőtudománya, az bátran próbálkozhat a következő recepttel:

Snidlinges háromszögek 

Hozzávalók:

Tészta 

50 dkg liszt

2,5 dkg élesztő

1 tojás

2 dl tej

10 dkg olvasztott vaj

1 kiskanál cukor

1 kiskanál só

 

Krém

25 dkg túró

5 dkg olvasztott vaj

snidling minden mennyiségben

2 gerezd zúzott fokhagyma

10 dkg reszelt  füstölt sajt

csipet só

bors

 

A cukrot és az élesztőt 1 dl langyos tejben, egy kanál liszttel elkeverjük. A maradék lisztbe beletesszük a tojást és a sót. A megkelt élesztőt hozzáöntjük, majd a maradék tejjel és az olvasztott vajjal alaposan kidolgozzuk. A tésztából 2 cipót készítünk. A cipókat vékonyra kinyújtjuk és megkenjük az elkészített krémmel (a hozzávalókat egyszerűen össze kell keverni). Ezután feltekerjük, óvatosan megnyomogatva lelapítjuk a tetejét, majd háromszög alakúra vágjuk. Zsírozott tepsiben kb. fél órát pihentetjük. Megkenjük tojássárgájával a tetejét és 180 °C-on addig sütjük, amíg aranybarna nem lesz (kb. 40 perc).

Jó étvágyat!