Most még kicsit borult az ég, és itt-ott pötyörög is az eső, de ezt valószínűleg nem bánja, akinek kertje van. Egész hétvégére ilyen időt jósolnak, ami kerti munkához nem rossz.

- A tavaszi hagymások még bőven virágzanak, aki előrelátó, korai és késői fajokat vegyesen telepített, így sokáig gyönyörködhet a látványban.

- Ha eddig vártunk, a gyepápolást még most sem késő elkezdeni: a nitrogénben gazdag tavaszi trágyázást meghálálja a zöld felület. Ha utána még egy kis esőt is kap, bízhatunk a jó eredményben. Ha nem, locsolni kell. 

- Április végén a fűmag vetését is meg lehet kezdeni.

- A dália és a kardvirág gumóit tápanyagban gazdag földbe ültessük, ill. az egynyári virágok magjait is vethetjük.

- A hortenziabokrokat metszéssel tisztíthatjuk ki, távolítsuk el az elszáradt ágakat.

A hétvégén több érdekes program közül is válogathatunk. Ha még ötleteket és növényeket gyűjtünk kertünk kialakításához, akkor érdemes ellátogatni a Construmára, ahol idén a kert is szerepet kap. Kerttervezési, -építési ötletek, tanácsok, szakmai előadások segítik a bizonytalanokat, és némi növényt is be lehet szerezni.

Székesfehérváron is a mezőgazdaság és a kertészkedés a fő téma: az V. Tavaszi Mezőgazdasági és Kertészeti Expón a gyönyörű virágokon kívül növényvédelmi, biotermelési szaktanácsok, feltalálók, régi földművelési eszközök kiállítása és még sok más érdekes program várja az érdeklődőket.

A Föld Napja alkalmából országszerte tartanak rendezvényeket. Budapesten a Wekerlén családi hétvége, gyerekprogramok, palánta-cserebere. Részletes program itt.

Vasárnap a Kazinczy utcában Tavaszköszöntő Utcafesztivál a Szimpla szervezésében, ahol többek között palántaültető workshop és izgalmas programok várják mindazokat, akik szeretnék, hogy a Kazinczy utca sétálóutca legyen. 

Szép hétvégét!