Szombaton még tavaszias-esős idő várható, de aztán megint visszajönnek az éjszakai fagyok, és hó is eshet. Sok helyen már kinyílt a hóvirág, a téltemető, a madárkák is egyre vidámabban csiripelnek reggelente, úgyhogy minden jel arra utal, egyre közelebb van már a tavasz.

téltemető.jpg

- Ha esik az eső, a kamrában, pincében azért körülnézhetünk, milyen állapotban vannak az ott tárol cserepes növények, virághagymák, -gumók. A teleltetett muskátlit alaposan megmetszhetjük.

- Spenótot, téli salátát, sárgarépát és petrezselymet akár már a kertbe is vethetünk, de ha van melegházunk, elkezdhetjük vetni a többi zöldségfélét is.

- Ha maradt virághagymánk (vagy elfelejtettük elültetni novemberig), próbálkozhatunk velük a meleg ablakpárkányon, így hamarabb eljön a tavasz, legalábbis a lakásba.

A tavasz közeledtével egyre több hétvégi program közül is választhatunk. A szentendrei Skanzenbe már ezen a hétvégén eljönnek a busók, így ízelítőt kaphatunk a jövő hétvégi mohácsi buliból. Részletek itt.

Kaposváron is megkezdődik a téltemetés a Dorottya és Farsangi Napokon.

Budapesten az Állatkertben Mackófesztivál remek programokkal. Ingyen mehet be az a 14 év alatti gyerek, aki brummogva érkezik a bejárathoz.

Aki pedig csöndre vágyik, menjen a Mai Manó Házba, ahol Kovalovszky Dániel „Zöld Csend” c. fotókiállítása látható az erdő négy évszak alatt mutatott arcairól. Részletek itt.

Szép hétvégét!