Szombaton a ragyogó napsütés mellett még kicsit csípős időre számíthatunk, de vasárnaptól az előrejelzések szerint már kezdődik a hamisítatlan tavaszi időjárás.

IMG_4480(1).jpg

Aki már nagyon nem bír magával, elkezdheti a kerti tevés-vevést: egy kis metszés, vasárnap lemosó permetezés, korai zöldségek vetése, de igazából van még idő. Egy régi kertészbölcsesség szerint „amíg a föld a csizmára tapad, nem szabad a talajra lépni”, márpedig erre mostanában még elég nagy az esély.

Viszont a szobanövényeket elkezdhetjük átültetni, főleg azokat, melyek látványosan megsínylették a téli időszakot. Legtöbbjük már beindult, új hajtásokat, leveleket hoz, megérdemli, hogy foglalkozzunk vele.

Ha pedig programokra vágynánk, íme:

Aki Farmos közelében van, még odaérhet a békamentés kezdetére. Ma terelőkerítést építenek, de már lehet jelentkezni a későbbi programokra is itt. Aki lekéste, itt megnézheti, miről maradt le:

Szombaton a Füvészkertben 10 órától szakvezetéssel egybekötött ismerkedés a pálmák világával, majd vásárolhatunk, örökbe fogadhatunk, ill. a sajátunkat elcserélhetjük másokéval. Minden látogató kap pálmamagot, hogy otthon is próbálkozhasson saját növény nevelésével.

Szombat délután a Wekerlei Kultúrházban (Budapest, XIX.ker Petúr utca 7.) mag-, kertiszerszám- és tapasztalat-cserebere. Ismerkedés a közösségi kertekkel. Jó kis családi program. Részletek itt és a facebookon.

A Fővárosi Állatkertben már látogatható az elefántbébi, minden nap 13-15 között. Részletek itt.

Ezen a hétvégén már látogatható az Alcsúti Arborétum hóvirágmezeje is. Aki biztosra akar menni, telefonáljon indulás előtt, de egy kiadós sétáért is érdemes odamenni.

Vasárnap Kiskőrösön madárgyűrűzési bemutató. Madárbarát kicsiknek és nagyoknak egyaránt nagy élménynek ígérkezik. Részletek itt.

Szép hétvégét!