Friss reggelre ébredtünk, lassan általánossá válnak az éjszaki mínuszok, de a hétvégén gyönyörű őszi idő várható. A kertben még mindig akad tennivaló, legalábbis aki keres, talál.

- A fák törzsét vakarjuk le és kenjük be, hogy a nap melege ne okozzon fagyrepedéseket a kérgen. Ezzel együtt a kártevőket is megsemmisítjük. A fák déli oldalára érdemes deszkát is helyezni, amely véd a közvetlen napsugárzástól.

- A bogyósgyümölcsűeket könnyen szaporíthatjuk bujtásról.

- A fagyérzékeny fűszernövényeket védjük takarással, vagy vigyük be a házba, lakásba.

- Betakaríthatjuk a káposztát, karfiolt, endíviát, póréhagymát.

- Ha megtelt a komposztálónk, töltsünk meg lombbal egy kilyuggatott műanyag zsákot, tegyük árnyékos helyre és időnként öntözzük meg. Kb. fél év múlva kész  a komposztföld.

Akinek pedig már most elege van a hidegből, menjen el a Füvészkertbe. Egyrészt, mert a felújítás után nagyon szép lett (erről egy korábbi posztban már beszámoltunk), másrészt, mert ezen a hétvégén igazi trópusi hangulat várja a látogatókat: kiállítás és előadások ismertetik a különleges gyümölcsöket, zöldségeket és fűszereket, ingyenes gyümölcskóstolón meg is lehet ízlelni a szimpatikusabb példányokat. Ha pedig valamelyikbe beleszerettünk, a trópusi gyümölcspiacon meg is vásárolhatjuk.

Szép hétvégét!