Most szépen süt a nap, de az időjósok szerint nem lesz ez így egész hétvégén. Szélre, esőre is számíthatunk, sőt, még talajmenti fagyok is jöhetnek. 

- Az érzékeny edényes növényeket ideje téli helyükre vinni. A nagyobb tűrőképességűeket, mint a  leander, még hagyhatjuk, mert a hajtásnövekedés így jobban lelassul, és ellenállóbban nézhetnek a tél elébe. Fagyos napokon esetleg fátyolfóliával takarhatjuk.

- Az elvirágzott egynyári virágokat szedjük ki az ágyásokból és a virágládákból, és adjuk a komposzthoz.

- Ne vágjunk vissza minden évelőt; a termésmaradványokat megeszik a madarak, a hajtások pedig nagyon szépek, amikor zúzmara borítja őket. A fűféléket is hagyjuk meg.

- Még mindig szedhetjük az almát, körtét, és már a diót is. Gondoskodjunk a tárolásról, vagy főzzük be a gyümölcsöket. A korábban leszedetteket is ellenőrizzük, nehogy rothadásnak induljanak.

- Ültethetünk bogyósgyümölcsűeket és téli dughagymát.

- A sütőtök szereti a meleget, ezért jó, ha szobahőmérsékleten érleljük, mert akkor kemény héja képződik. Vigyük napos helyre vagy meleg lakásba, így több hónapig is tárolhatjuk. A pincében előfordulhat, hogy néhány hét után rothadni kezd.

Aki pedig ezen kívül még programra vágyik, íme néhány:

- A Budakeszi Vadasparkban szombaton "Erdei Termékek Utcája", ahol gyógynövények, gyümölcsök, gombák, díszítő termések felhasználásával ismerkedhetünk.

- Kaposvár közelében két érdekes program is ígérkezik: a Kadarkúti Gesztenyés Napok, ill. traktoros diószüret a bőszénfai Meseszállóban . Mi kb. 8 éve  voltunk ott, már akkor is nagyon jópofa, gyerekbarát szálló volt. Minden szobát valamelyik klasszikus mese szerint rendeztek be, ill. fiúknak volt lovagos meg kalózos szoba. Gondolom, azóta még szebb lett, úgyhogy megszállni is érdemes.

- Ezen a hétvégén is folytatódnak a "tökös" rendezvények. Balatonboglártól néhány km-re, Szőlőskislakon Töklámpás Fesztivál, mely egyben gasztronómiai ünnep is. Az Őrségben pedig  8. alkalommal kerül sor a Nemzetközi Tökfesztiválra, melynek részletes programja itt olvasható.

Szép hétvégét!