A tavaszi feltöltődésre növényeinknek legalább akkora szüksége van, mint a tél végére lepukkant emberi szervezetnek. Miközben mi tömjük magunkba a medvehagymát, csírákat, savanyú káposztát, kertünkről sem szabad megfeledkeznünk. Tegnapi posztunkban már esett szó a tápanyagpótlásról, folytassuk a sort egy természetes lehetőséggel.

Naponta hatalmas mennyiségű, tápanyagban gazdag szerves anyag, soha el nem apadó forrás. Mi az? Az elefánttrágya! Ez a hatalmas állat rendkívül nagyvonalú az elfogyasztott táplálékkal: a hasznos anyagok nagy részét egyszerűen kiüríti. Napi 50-100 kg-ot. A növények nagy örömére.Európa több állatkertjének példáját követve a Nyíregyházi Állatpark már idén sem csak a saját növényeit táplálja az elefántok ajándékával, főleg, hogy a 3 afrikai és 3 ázsiai elefánt bőven ontja az utánpótlást. Kisebb nagyobb porciókban bárki megveheti a szükséges mennyiséget, akár egy egész kert talaját szeretné feljavítani, akár csak a konyhakerti részt, vagy gyümölcsfák ültetéséhez használná. A szobanövényekkel is csodát tesz, erről bárki meggyőződhet az állatkert Trópusi Házában, ahol iszonyú tempóban fejlődnek a növények, mióta az elefántok kényeztetik őket. Ráadásul – a szarvasmarhatrágyával ellentétben - szinte szagtalan, ezt jómagam is bizonyíthatom, mert tavaly egy kertészeti kiállításon megillatoltam.

Akinek nincs otthon elefántja, és/vagy messze lakik Nyíregyházától, házhoz is rendelheti, postán elküldik. Képzeljük csak el a csomagos postás arcát, amikor eláruljuk neki, mit hozott! Már ezért megéri.

További részletek itt.

Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg ismerőseiddel és csatlakozz a Kapanyél Facebook-közösségéhez!