Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Virághoroszkóp

Melyik virág illik a csillagjegyünkhöz?

Előre kell bocsátanom, hogy soha nem foglalkoztatott különösebben a horoszkóptéma, a virágok annál inkább. Aztán olvastam egy szösszenetet a virágok és a csillagjegyek kapcsolatáról, és mivel a nekem tulajdonított virág ellen semmi kifogásom, gondoltam, megosztom. Hátha más is most jön rá, hogy nem is csak az eddigi kedvenc virága illik hozzá.

blume-sternzeichen-4.jpgKOS

Energikus, szenvedélyes, erős, fejjel megy a falnak. Tüzes jegy lévén mágikus segítője a vörös szín, így temperamentumos lényéhez a pipacs illik a legjobban.

Trükkös gyomok 2.

Galaj, pipacs, bükköny, árvácska, vérehulló fecskefű, konkoly, szarkaláb

A díszkertekben ritkábban, míg a gyepek, cserjesorok szélén gyakrabban megtelepedhetnek gyomsorozatunk második részének növényei. Az Ujvárosi Miklós által összeállított gyoméletforma rendszerben a T2-es jelző illeti ezt a szép virágokat is nevelő csoportot. Nagy kárt igazán nem okoznak, de azért nincs helyük a díszkertben, hiszen konkurensként felélik mások elől a tápanyagot, elszívják a nedvességet.

A T2-esek csírázhatnak ősszel és tavasszal is, tehát, ha sikerül a mostanában kihajtó apró növényt felismerni, jobb azonnal eltávolítani. Később, amikor erősebben gyökeresedik, netán elszórta virágonként sok száz magját, már nehezebb lesz. Ha a gyepen ütik fel fejüket, akkor a rendszeres fűnyírás általában kordában tartja őket, a szabad területeken pedig kapálással, sarabolással vagy talajtakarással lehet ellenük védekezni.

Hirdetés

Közösség

Szeretjük

Kapanyel.png
szineslogo.png

Szakértőink

Kérdésekkel, problémákkal fordulhattok közvetlenül szakértőinkhez:
Bálint Károly Czauner Péter
kertépítő kertészmérnök
Vagy észrevételeiteket, kérdéseiteket megoszthatjátok velünk is:

Hirdetés

Utolsó kommentek

Könyvajánló

Feedek