Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Indul a fűnyírás

Ha a fűnyírásnak lenne hagyománya, akkor csak Szent György napján, április 24-én kellene kezdeni tologatni a gépet. Már csak azért is, mert átlagos évben a pásztorember ilyenkor ereszti ki a legelőre jószágait. A tapasztalat szerint ugyanis ekkor már képes eltartani az állatot a friss növekmény. Az okoskodást a hobbikertészek nyelvére fordítva: április végén már biztosan elő kell venni a fűnyírót. Sok öntevékeny kerttulajdonos számára a fűnyírás jelenti a kertészkedés csúcsát. Ez csak részben igaz, de nagyon fontos, hogy e rabszolgamunkához milyen segítséget, gépet választunk.

150_Years_of_Mowers_-_In_the_park-e1393173020673_1.jpgA fűnyíróknak múzeumuk is van

Kétféle kertészkedő van: aki komposztál, és aki szemétnek nézi az aranyat érő kerti (és konyhai) hulladékot. A komposztálás a szelektív hulladékgyűjtés tökéletes kiegészítője, ugyanis, ami nem mehet a különböző színű utcai tartályokba, abból növényeleség lehet.

komposzt_kas2.jpg

A komposzthalomba szinte minden rakható, így nemcsak a kertben keletkező csaknem összes szerves anyagot, de a konyhai hulladék harmadát is sikerülhet hasznosítani.

Hirdetés

Közösség

Szeretjük

Kapanyel.png
szineslogo.png

Szakértőink

Kérdésekkel, problémákkal fordulhattok közvetlenül szakértőinkhez:
Bálint Károly Czauner Péter
kertépítő kertészmérnök
Vagy észrevételeiteket, kérdéseiteket megoszthatjátok velünk is:

Hirdetés

Utolsó kommentek

Könyvajánló

Feedek