Még alig lett vége a karácsonyi-szilveszteri dőzsölésnek, máris elkezdődött a farsangi időszak. Nincs megállás, a húsvéti böjtig még rengeteg idő és lehetőség van bombázni a gyomrot és a májat. A másnaposság kellemetlen érzését sűrűn átélő és a májukat féltő kertbarátoknak jó hír, hogy egyre több növényről derül ki, segítségükkel kiküszöbölhetők vagy enyhíthetők a túlzott alkoholfogyasztás következményei. Korábban már volt szó a blogon a májvédő máriatövisről, és a macskajajt enyhítő japán mazsolafáról. Most pedig itt van még egy felfedezés.
Japán mazsolafa
2012.01.16. 10:45 - sztroberri
A múlt héten olvastam egy cikket arról, hogy kínai tudósok megtalálták a részegség természetes ellenszerét. A japán mazsolafa (Hovenia dulcis) kínai fajtájának kivonatát a bölcs kínaiak már 500 éve használják a másnaposság gyógyítására. Most patkányokon végzett kísérletekkel igazolták, hogy a dihidro-myricetin (DHM) nevű összetevő a véralkoholszinttől függetlenül megakadályozza az agyra kifejtett bódító hatást, csökkenti a másnaposság tüneteit, sőt, idővel mérsékli az alkohol iránti vágyat is. A teljes cikk itt olvasható.
Utolsó kommentek