Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA
Mindenkivel megbeszéltük, aki bármilyen kapcsolatban áll a Kapanyéllel (mármint a bloggal), hogy akárhol jár nyaralása során, örökítse meg nekünk a szép helyeket, ill. a témáinkhoz kapcsolódó élményeket. Most a Cser Kiadós lányok közül Melinda beszámolója következik:

Még gimis voltam, amikor egy diákcsere program keretében skót házigazdáink elvittek minket egy mezőgazdasági vásárba. Életre szóló élmény volt. Így, amikor megláttam a mezőgazdasági vásár plakátját a luxembourgi nyaralásomon, tudtam, hogy ott a helyem.

SAM_0347.JPG

Az első vásárt 1883-ban tartották, 1983 óta rendezik évente Ettelbruck városában. Ettelbruck neve egyébként azt jelenti, Attila hídja, és arrafelé nagy tisztelet övezi a rettegett hun vezért. De kanyarodjunk vissza a vásárhoz!

SAM_0352.JPG

A rangos mezőgazdasági szemlén az ország kiemelkedő termelői és tenyésztői mutatkoznak be. Van itt kóstolósátor (én szarvas- és vaddisznókolbászt kóstoltam), gyönyörű régi (vintage) traktorok kiállítása és lovasbemutató (idén lovas íjászok egy csoportja A gyűrűk urát keltette életre).

SAM_0398.JPG

SAM_0399.JPG

SAM_0396.JPG

SAM_0419.JPG

A ketrecekben és kifutókban őrzött állatokat nemcsak simogatni lehet, hanem meg is vásárolhatjuk őket. Láttam egy ötgyerekes családot, akik öt nyúllal lettek gazdagabbak.

malacok.JPGEz nem az öt nyúl...

Igazán különleges élmény volt olyan fajtákat látni, amelyekkel itthon még nem találkoztam.

SAM_0383.JPG

Az egyetlen szívfájdalmam az volt, hogy kizárólag luxemburgi és német nyelven zajlott minden, így a francia- és angoltudásommal nem sokra mentem, de így is volt bőven mit fényképezni. Például ezeket a süteményeket.

SAM_0442.JPG

Ha tehetem, jövőre is elmegyek, de legközelebb Magyarországon is kinézek valami hasonló kiállítást.

A Hungexpo Budapesti Vásárközpont területén idén 30. alkalommal nyitott meg a mezőgazdasági gépek és technológiák kiállítása, az Agro+Mashexpo. Miután a rendezvényen immár hagyományosan két másik kiállítás, a Szőlészet és Pincészet, valamint a Magyar Kert is részt vesz, Macskamentával úgy döntöttünk, hogy főleg ez utóbbi miatt körülnézünk.

Hirdetés

Közösség

Szeretjük

Kapanyel.png
szineslogo.png

Szakértőink

Kérdésekkel, problémákkal fordulhattok közvetlenül szakértőinkhez:
Bálint Károly Czauner Péter
kertépítő kertészmérnök
Vagy észrevételeiteket, kérdéseiteket megoszthatjátok velünk is:

Hirdetés

Utolsó kommentek

Könyvajánló

Feedek