Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Biztosan van a családban kert- és növényszerető, akinek esetleg még nem sikerült ajándékot találni; íme néhány ötlet, amelyekkel biztos örömet szerezhetünk. Van köztük olyan, amit ugyan egyszerűbb boltban beszerezni, de egy ügyesebb barkácsoló maga is elkészíthet: például a sünházat.

A sünház olyan, mint egy játék kutyaól. Akkor sem kell érte az üzletbe szaladni, ha nem hoz ilyet a Jézuska, elég pl. egy nagyobb cserepet felfordítva, száraz levéllel megtömve a bokrok alá rakni. Kombinált fogóval, vagy egy keskeny pengéjű fűrésszel készített bögrényi ajtólyukkal lehet becsalogatni a rovarfaló hasznos kisemlőst.

Elkezdődött az adventi készülődés időszaka, és ha nem akarunk kapkodni, jó, ha nekilátunk az ajándékötletek gyűjtésének és megvalósításának. A kertészkedőknek kézenfekvő, hogy portájuk terméseiből készítsenek apró, de ötletes ajándékokat. Az olyan egyszerű termékeket, mint a lekvár, szörp, bor, díszhagyma vagy pálinka furfangos csomagolással lehet egyedivé tenni.

Nem baj, ha a csomagolás szebb, mint a töltelék

Sámli és társai

Még nem késő a kertben vagy szobanövényei között sok időt töltő szeretteinknek valamilyen a növényekkel, vagy kedvelt időtöltésükkel kapcsolatos ajándékot vásárolni. Némelyik furán néz ki a karácsonyfa alatt, de biztos örömet lehet szerezni vele.

Öntözőkanna
Télen a legtöbb szobanövény pihen. Ilyenkor éppen csak az életben maradáshoz szükséges nedvességre van szüksége. Nagyon fontos, hogy szűk keresztmetszetű, hosszú csőrű kannából, lassan kapják a vizet. Így nem lesz nedves a száruk, levelük, ami sok növénynél a pusztulással is járhat.

Hirdetés

Közösség

Szeretjük

Kapanyel.png
szineslogo.png

Szakértőink

Kérdésekkel, problémákkal fordulhattok közvetlenül szakértőinkhez:
Bálint Károly Czauner Péter
kertépítő kertészmérnök
Vagy észrevételeiteket, kérdéseiteket megoszthatjátok velünk is:

Hirdetés

Utolsó kommentek

Könyvajánló

Feedek