Az András napjához legközelebb eső vasárnap - idén ez egy és ugyanaz - megkezdődik a karácsonyig tartó advent, a várakozás, készülődés, az ünnepre való hangolódás időszaka. Aki volt olyan rendes, hogy már beszerezte vagy elkészítette az adventi koszorúját, nyugodt szívvel várhatja a ma esti első gyertyagyújtást. De az se essen kétségbe, aki "lemaradt", mert pillanatok alatt készíthet a lakásban és a kertben található "kincsekből" az alkalomhoz illő dekorációt.

Ha valaki ragaszkodik a koszorúhoz, fenyőágakból, vesszőből vagy akár rozmaringágakból maga is köthet, a díszítéshez pedig tobozok, csipkebogyó, borostyán, magyal, mandarin, hóbogyó, fahéj, dió, mogyoró, babérlevél - vagy ami szépet és/vagy illatosat még találunk - felhasználható.

Ha nem fér el a koszorú, vagy nem ragaszkodunk ehhez a formához, választhatunk bármilyen mutatós tálat, régi kuglófsütőt, egyforma poharakat, cserepet, kaspót a gyertyáknak. A hagyományos 3 lila (hit, remény, szeretet) és 1 rózsaszín (öröm) gyertya is nyugostan lehet tetszőleges színű; nem olyan régi szokás ez, hogy ne lehetne változtatni rajta.

Forrásokért katt a képekre.

Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg ismerőseiddel és csatlakozz a Kapanyél Facebook-közösségéhez!