Az időjárás kellőképpen megalapozza az ünnepváró hangulatot, most már csak a díszítést kell megoldani, mert vasárnap kezdődik az adventi időszak. Az előrelátó kertész a birtok téliesítése során összegyűjthetett néhány hozzávalót, de még most sem késő körülnézni a portán. Letört faágak, tobozok, falevelek, bogyós ágak most is akadnak még, ezek remek alapanyagok egy adventi naptár elkészítéséhez. A legegyszerűbb, ha karácsonyig csak "vágjuk a centit", amihez pl. a képen látható módon beszámozzuk a színes leveleket, és minden nap leveszünk egyet a madzagról.

2.jpg

A csokoládéval teli adventi naptár alternatívája lehet a minden napra egy angyal. Ha van szívünk megenni...

3.jpg

A faágakat sokféleképpen hasznosíthatjuk az ünnepi díszítésben, így akár adventi naptárhoz is. Az apró ajándékokat rejtő tasakokat, borítékokat egyszerűen felcsíptetjük, fellógatjuk, és kész is.

10.jpg

4df6ae1e0dc448e51d22d312fe5e5144.jpg

9a.jpg

8.jpg

7.jpgMadárbarátok biztosan örülnek, ha így számolhatják a napokat karácsonyig.

Az őszi metszésből maradt vagy a mostanság sokszor viharos szél törte ágakból, esetleg a sufniban gyűlő faanyagból egyszerű "fenyőfákat" barkácsolhatunk. Lehet, hogy a váz nem annyira szép, de a 24 kis csomag kárpótolhatja a fanyalgókat.

5.jpg

6.jpg

Aki viszont ügyes is és türelmes is, annak kiváló választás a dió. Persze nem árt, ha könnyen kettéváló fajtánk van: a belét kiszedjük, apró ajándékokat, jókívánságokat, idézeteket rejtünk a helyére, és vagy csak összekötjük, vagy össze is ragasztjuk, hadd dolgozzon, aki kapja.

12.jpg

11.jpg

Végül, bár ez nem hagyományos adventi naptár, de el tudnánk képzelni belőle 24 darabot beszámozva. Hogy ki készíti el, az más kérdés...

b-207808_c5031e2787.jpg

Jó készülődést!

Képek forrása és további ötletek a Kapanyél Pinterest-oldalán.